back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πηγές Υπ.Υγείας: Δεν υπάρχει κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

«Πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας. Δεν έχουμε ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ. Όπως είπε, «δεν υπάρχει κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα αλλά μπορεί πολύ σύντομα να τον δούμε κι εδώ».

Ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, όπως γαστρεντερίτιδα, ναυτία, εμετός και διάρροια, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθούν πιθανά κρούσματα τα νοσοκομεία Παίδων της χώρας.

«Η πλειοψηφία είναι στα παιδιά 3 έως 5 ετών. Υπάρχουν και κάποια μεγαλύτερα παιδιά, αλλά πάνω από 10 ετών δεν έχουμε δει πολλά κρούσματα» πρόσθεσε σχετικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια κατά των αδενοϊών.

«Είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής τα κρούσματα και ακόμα λιγότερα τα σοβαρά, κι αυτό είναι το θετικό» πρόσθεσε.

Πηγές ωστόσο, του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν ότι στη χώρα μας δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα αδιευκρίνιστης ηπατίτιδας σε παιδιά. Όπως σημειώνουν, δυο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών με τα συγκεκριμένα συμπτώματα ηπατίτιδας, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων, αλλά μέχρι στιγμής, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έχουν δείξει οξεία ηπατίτιδα.

 

Έλενα Μπρέγιαννη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα