back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιξιάτικος καιρός με αφρικανική σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός στη χώρα, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στη Μακεδονία πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές κατά τόπους τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Εύβοια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα