back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s.

“Η αναβάθμιση φέρνει την Ελλάδα πολύ κοντά στη επενδυτική βαθμίδα” τονίζει μέσω Twitter, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι “μετά από δύο χρόνια πανδημίας και εν μέσω πολέμου επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία”. Η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα και, ταυτοχρόνως, επιστέγασμα της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής” σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στις 6:00 το απόγευμα, αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με ειδική πτήση της Aegean το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε από τους ναούς όλης της χώρας η Περιφορά του Επιταφίου. Μήνυμα ειρήνης εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μπροστά από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου σταμάτησε ο Επιτάφιος κατά την περιφορά του.

Ανοιχτά έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Ως τις 7:00 το απόγευμα θα λειτουργούν τα supermarket.

Με πιο αραιά δρομολόγια, λειτουργούν ως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά για απόψε, Μ. Σάββατο, οι τελευταίοι συρμοί του τραμ και του μετρό θα αναχωρήσουν γύρω στις 10 και μισή το βράδυ. Ανάλογες τροποποιήσεις και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στην Ουκρανία, οι αρχές ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ανοίξει διάδρομος εντός της ημέρας για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη, όπως ανέφερε μέσω Facebook η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Ο Ζελένσκι είπε επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει στη Μόσχα την Τρίτη, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Στα 7.214 τα νέα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας. Τριάντα ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ 278 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ήττα για τον Ολυμπιακό 96-72 απέναντι στη Μονακό στο ΣΕΦ για τα Play Off της Ευρωλίγκα. Ο τρίτος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα στη Γαλλία.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Open της Βαρκελώνης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα