back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η υποδοχή του Ανέσπερου Φωτός έγινε σε μια λιτή τελετή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που έφτασε από τα Ιεροσόλυμα με μεγάλη καθυστέρηση.

Ακολούθησε η μεταφορά του στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Παράλληλα, ξεκίνησε η μεταλαμπάδευσή του με προγραμματισμένες πτήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια. Είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πανδημίας που η Aνάσταση θα γιορταστεί κανονικά στις εκκλησίες με μόνο περιορισμό, τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Στη Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγιος Παντελεήμων” της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθωρίου έκανε την πρώτη Ανάσταση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η τελετή της Ανάστασης έγινε έξω από το εκκλησάκι της Μονάδας, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Παντελεήμων, η κ.Σακελλαροπούλου έλαβε πρώτη το Αναστάσιμο Φως που στη συνέχεια έδωσε στους ηλικιωμένους.

«Γιορτάζουμε, για πρώτη φορά, μακριά από την απειλή του κορωνοϊού, βαδίζουμε μπροστά», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το Πάσχα. Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς , τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η πασχαλινή χαρά , γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες, με πρώτη την ακρίβεια για την οποία η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι.,”, είπε

Μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη», αναφέρει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!, αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Της ελπίδας έναντι του φόβου σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με πιο αραιά δρομολόγια, λειτουργούν ως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά για απόψε, Μ. Σάββατο, οι τελευταίοι συρμοί του τραμ και του μετρό θα αναχωρήσουν γύρω στις 10 και μισή το βράδυ. Ανάλογες τροποποιήσεις και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Κίεβο αύριο, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη εκπροσώπων της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Αύριο από νωρίς το πρωί ξεκινά ο δεύτερος και τελευταίος γύρος των γαλλικών εκλογών. Το ποσοστό συμμετοχής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να αγγίξει το 70% ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν.

Και ο καιρός.

Γενικά αίθριος για αύριο Κυριακή του Πάσχα στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα