back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Ανάσταση στους ναούς όλης της χώρας.

Την ευχή, το Αναστάσιμο φως να σημάνει την αναγέννηση των ελπίδων μας για ειρήνη και ευημερία και πάνω από όλα, το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Ξάνθη.

Με τη σκέψη στους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι ευχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και την προσωπική του υπόσχεση, ότι η Πολιτεία θα εξακολουθήσει να στηρίζει πολίτες και επιχειρήσεις έναντι της ακρίβειας.

“Ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή, αυτήν που συμβολίζει το Πάσχα του 2022” το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

“Οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον” τόνισε στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο Κίεβο μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, όπως δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που οργανώθηκε σε έναν σταθμό του μετρό σε κεντρική πλατεία του Κιέβου. Διευκρίνισε πως οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι τάχθηκε εκ νέου υπέρ μίας συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν “προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος”, ωστόσο τόνισε ότι το Κίεβο θα αποχωρήσει από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, αν οι ουκρανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στο βιομηχανικό συγκρότημα του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, σκοτωθούν από τον ρωσικό στρατό ή αν διοργανωθούν ψευδο-δημοψηφίσματα, στην περιοχή της Χερσώνας.

Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο ο Γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, προτού μεταβεί στη Μόσχα την Τρίτη και την Πέμπτη στο Κίεβο, σε μία προσπάθεια για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. “Ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν” αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών σήμερα στη Γαλλία, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν. “Η αποχή δεν είναι επ’ ουδενί χρήσιμη για να σωθεί η χώρα μας από το χείρον” γράφουν μεγάλες γαλλικές εφημερίδες και καλούν τους αναγνώστες τους, να ψηφίσουν Μακρόν.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα