back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα περίπου κλείνουν οι κάλπες στην Γαλλία και θα έχουμε τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου μεταξύ Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αποχή στο δεύτερο αυτό γύρο θα κυμανθεί περί το 28%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, στις 18.00 ώρα Ελλάδας το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών η συμμετοχή ήταν στο 63,23%, σχετικά μειωμένη σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές του 2017 και του 2012.

Τα πρώτα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών από υπερπόντιες περιοχές δημοσιεύουν βελγικά μέσα. Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει την Γουιάνα, την Γουαδελούπη και την Μαρτινίκα. Ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται στη Γαλλική Πολυνησία καθώς και σε όλες τις χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής όπου Γάλλοι ομογενείς ψήφισαν το Σάββατο

Κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν ήταν εφικτό να δημιουργηθεί που να οδηγεί εκτός του λιμανιού της Μαριούπολης σήμερα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες.

Η Βερεστσούκ είπε ότι η ουκρανική πλευρά θα επιχειρήσει ξανά αύριο να δημιουργήσει ένα ασφαλές πέρασμα εκτός της Μαριούπολης. Κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, να ζητήσει να εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη

Με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα εορταστικά γεύματα αγάπης που προσφέρει σήμερα και αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Προσφέρονται πακέτα με τα πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες, αλλά και σε αστέγους και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης και βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του ΚΥΑΔΑ.

Στην σύλληψη έντεκα ατόμων και στην προσαγωγή ακόμα οκτώ προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Ανάστασης έξω από ιερούς ναούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, κροτίδες, μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην εκτίμηση ότι τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες χώρες θα αυξηθούν, προχώρησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών θα περάσουν την ίωση ελαφριά.

Στην Πολωνία, τέσσερις είναι οι νεκροί και έξι αγνοούμενοι σε ορυχείο, έπειτα από έναν σεισμόσε ορυχείο στα νότια της χώρας. Στις στοές την ώρα του σεισμού βρίσκονταν 52 εργαζόμενοι και οι 42 από αυτούς κατάφεραν να βγουν εγκαίρως έξω.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα