back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο μεγάλος νικητής των Γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 58,5 % έναντι 41,5% της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της γαλλικής κριτικής τηλεόρασης.

Η Μαρίν Λεπέν με ένα άκρως επιθετικό λόγο παραδέχτηκε την ήττα της.

Συγχρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή Μακρόν καταγράφονται από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του εκφράζει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Στα της Ουκρανίας τώρα

Πρόταση να διεξαχθεί ένας «ειδικός» γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία κάνει η Ουκρανία στη σκιά του χαλυβουργείου Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ώστε να συζητηθεί η τύχη των αμάχων και των Ουκρανών στρατιωτών που παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη αυτή, ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και η απελευθέρωση ή η ανταλλαγή των Ουκρανών μαχητών που έχουν παγιδευτεί στη βιομηχανική μονάδα, ανέφερε σε βιντεοσκοπήμενο μήνυμά του ο Ολέξι Αρέστοβιτς.

Και όλα αυτά διότι ούτε και σήμερα δεν ήταν εφικτό να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος που να οδηγεί εκτός του λιμανιού της Μαριούπολης όπως, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες.

Με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα εορταστικά γεύματα αγάπης που προσφέρει σήμερα και αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Προσφέρονται πακέτα με τα πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες, αλλά και σε αστέγους και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης και βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του ΚΥΑΔΑ.

Στην σύλληψη έντεκα ατόμων και στην προσαγωγή ακόμα οκτώ προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Ανάστασης έξω από ιερούς ναούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, κροτίδες, μπιτόνια που περιείχαν βενζίνη.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκλογές και στην Σλοβενία όπου οι φιλελεύθεροι προηγούνται με μεγάλη διαφορά από το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάνες. Συγκεκριμένα το Κίνημα Ελευθερίας προηγείται με 35,8% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Mediana. Ακολουθεί το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα με 22,5%, του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάνες Γιάνσα.

Το Ισραήλ πρόκειται να επισκεφθεί τους επόμενους μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ύστερα από πρόσκληση του Ισραηλινού προέδρου την οποία ο Λευκός Οίκος έκανε δεχτή.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική με παροδικές αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα