back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπερδνειστερία: Εκρήξεις στο υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας

Διαβάστε επίσης

Σε επίθεση με εκτοξευτήρες ρουκετών οφείλονται οι αλλεπάλληλες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στην έδρα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας στην Τιράσπολ, την πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία αυτής της αποσχισθείσας από τη Μολδαβία περιοχής.

«Τα παράθυρα των επάνω ορόφων έσπασαν. Καπνός υψώνεται από το κτίριο. Η περιοχή έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 3 το μεσημέρι. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται η κατεστραμμένη πόρτα της εισόδου και τα σπασμένα παράθυρα ενός γειτονικού κτιρίου.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης διακόπηκε.

Η σημερινή ημέρα είναι αργία στην Υπερδνειστερία, λόγω των εορτασμών για το Πάσχα των Ορθοδόξων.

Η Υπερδνειστερία, μια περιοχή όπου κατοικούν 500.000 άνθρωποι, αποσχίσθηκε από τη Μολδαβία έπειτα από έναν σύντομο εμφύλιο πόλεμο, αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από τη διεθνή κοινότητα, ούτε από τη Ρωσία. Έχει όμως δικό της νόμισμα και δικές της δυνάμεις ασφαλείας. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, η οποία της παρέχει δωρεάν φυσικό αέριο και έχει αναπτύξει εκεί 1.500 στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα