back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Στόχος των επισκέψεών του σε Μόσχα και Κίεβο είναι η κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, διαψεύδει το Κίεβο ότι υπάρχει συμφωνία με τη Ρωσία για άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους από το Azovstal της Μαριούπολης.

 

Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι πλέον πολύ σημαντικός και δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ανέφερε αργά το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πολλοί που είναι πρόθυμοι να διογκώσουν τεχνητά αυτή την απειλή».

«Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, είπε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, κατηγορώντας ωστόσο την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν έξι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούσαν τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξένων όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πλήγματα κατά των  σιδηροδρομικών  εγκαταστάσεων στην περιοχή Βινίτσια, στην κεντροδυτική Ουκρανία, έγινε γνωστό από την τοπική εισαγγελία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης μια αποθήκη όπλων κοντά στο Σλαβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να επιβάλουν και νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπαίνει στο απυρόβλητο των αμερικανικών κυρώσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι απώλειες της Ρωσίας είναι περίπου 15.000 στρατιωτικοί αφότου οι δυνάμεις της εισέβαλαν στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης των Τόρις, Μπεν Ουάλας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, η χώρα του θα στείλει στην Ουκρανία μικρό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων Stormer, που θα φέρουν εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων.

Άρματα μάχης στην Ουκρανία έστειλε και η Πολωνία.

Ο μεγαλύτερος όμιλος του τομέα των αερομεταφορών στη Ρωσία, η Aeroflot, ανακοίνωσε μείωση κατά 20,4% του αριθμού των επιβατών που μετέφερε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, πτώση που οφείλεται κυρίως στις δυτικές κυρώσεις.

Επιπλέον χρέος 39,2 δισεκατομμυρίων εξαιτίας των συνεπειών κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ανεβάζοντας τον συνολικό νέο δανεισμό για το έτος στα 138,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια πρωτοφανή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα, μέσα από επίσημες δηλώσεις που έκανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Από τα πυρά δεν ξέφυγε ούτε η Ευρώπη. «Ελπίζουμε να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο» είπε μεταξύ άλλων ο Κινέζος εκπρόσωπος.

8.550 κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα. 66 άνθρωποι κατέληξαν, 279 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Παγκόσμιο συναγερμό έχουν σημάνει τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά.  «Περιμένουμε κρούσματα και στην Ελλάδα με το 5% – 10% να είναι σοβαρά περιστατικά», ανέφερε στο MEGA ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο του κορονοϊού δεν έχει καμιά σχέση με τα περιστατικά.

 

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων, η οποία κυμαίνεται από 40 – 55 ευρώ. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

 

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα διαμονής 70.000 παιδιών σε κατασκηνώσεις, από τον ΟΑΕΔ. Η δημόσια πρόσκληση αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».                               Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, μεταφέρθηκε η μία εκ των δυο μηχανών των τεσσάρων δραστών οι οποίοι χθες το μεσημέρι σκότωσαν τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα Γιάννη Σκαφτούρο,  γνωστό στο χώρο της νύχτας, στο εξοχικό του στα Σκούρτα του δήμου Τανάγρας.

Οι αρχές κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου. Από τις σφαίρες καλασνικοφ τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του θύματος και ένας άνδρας 45 ετών.

 

Στην εξαγορά του Twitter έναντι του ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησε ο Ίλον Μασκ.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε ανακοίνωσή του.

Τη συμφωνία εξαγοράς αρνήθηκε να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με παροδικές αραιές νεφώσεις εως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα