back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τις κατηγορίες, ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Μαριούπολη απέρριψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζοντας, ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ολοκληρωθεί στην πόλη. Στη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε, ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι λειτουργούν, αλλά με το σύστημα της Ρωσίας». Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις υποστήριξε, ότι η Μόσχα και το Κίεβο συνεχίζουν τις συνομιλίες μέσω διαδικτύου και εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Βαθιά ανήσυχος για την ανθρωπιστική κατάσταση εμφανίστηκε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε «κατ’ αρχήν» στη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Επιτροπής για τον Ερυθρό Σταυρό στην εκκένωση πολιτών από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.

Πάντως, ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, όπου οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις και οι άμαχοι έχουν κρυφτεί στο χαλυβουργείο «Άζοφσταλ», κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις, ότι άνοιξαν πυρ με δυνάμεις του πυροβολικού στη ζώνη εξόδου από τη βιομηχανική ζώνη.

Την εκτίμηση, ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν είναι σοβαρός στις προθέσεις του να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ανακοίνωσε, ότι εντός των επόμενων 72 ωρών θα φτάσουν στην Ουκρανία τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να λάβει μια απόφαση για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. «Κανείς δεν θέλει να δει έναν πυρηνικό πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει” πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σε λάθος μετάφραση του Γαλλικού Πρακτορείου αποδίδεται ο παγκόσμιος συναγερμός για την κατάσταση των επιπέδων ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, στο πλαίσιο δηλώσεων του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι.

Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Πολωνίας είναι ασφαλής, διαβεβαίωσε η υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος Άννα Μόσκβα μετά την απόφαση της ρωσικής Gazprom, ότι διακόπτει από αύριο το πρωί την προμήθεια φυσικού αερίου. Οι ροές από άλλες πηγές θα αντικαταστήσουν τις προμήθειες της Gazprom, τόνισε ο υπουργός για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Πολωνίας Πιοτ Ναΐμσκι.

Την ίδια ώρα, προβληματίζει η ένταση στην φιλορωσική περιοχή της Υπερ-δνειστερίας. Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία περιοχή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας, ότι τα νέα που έρχονται από την περιοχή συνιστούν λόγο σοβαρής ανησυχίας.

4727 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Σαράντα ένας ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, 267 νοσηλεύονται διασηλωνωμένοι.

Τη λήξη της πανδημικής έκτακτης ανάγκης για την ΕΕ πρόκειται να ανακοινώσει η Κομισιόν σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Το προσχέδιο που πρόκειται να εγκριθεί αύριο, προειδοποιεί ότι είναι πιθανές νέες αυξήσεις και συνιστά στις κυβερνήσεις της ΕΕ να είναι σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα να επιβάλουν και πάλι έκτακτα μέτρα εάν χρειαστεί. Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι υπεύθυνος για την κήρυξη της έναρξης μιας πανδημίας και του τέλος της.

«Το Τατόι δεν πρέπει να αποτελεί απλώς έναν προορισμό του Σαββατοκύριακου, μπορεί να γίνει ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικής επιχειρηματικότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative (SMI) του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου. Στην τηλεδιάσκεψη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι “η Αθήνα έχει ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση της μετατροπής της από μια πόλη με κληρονομιά περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε πρότυπο για ένα βιώσιμο μέλλον. Η Αθήνα δεν υποδέχεται απλώς το μέλλον, αλλά το δημιουργεί αναλαμβάνοντας και διεθνείς πρωτοβουλίες, αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού και του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου.

Μαίνεται από το μεσημέρι η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βαρβίτσα Λακωνίας. Επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, Στην περιοχή μετέβησαν και από την Αττική 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα