back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κίεβο: Η Ρωσία επιδιώκει αποσταθεροποίηση στη Μολδαβία – Να περιμένετε ρωσικά στρατεύματα

Διαβάστε επίσης

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιδιώκει να “αποσταθεροποιήσει” τη μολδαβική αποσχισθείσα φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έπειτα από σειρά εκρήξεων που εγείρουν φόβους για διάχυση του πολέμου στην περιοχή.

“Η Ρωσία θέλει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή της Υπερδνειστερίας, κάτι που υποδηλώνει ότι η Μολδαβία θα πρέπει να αναμένει να δεχθεί “καλεσμένους”, δήλωσε μέσω Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, αναφερόμενος στους Ρώσους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

“Εάν η Ουκρανία πέσει αύριο, τα ρωσικά στρατεύματα θα βρίσκονται στις πύλες του Κισινάου. Καλά νέα: η Ουκρανία θα διασφαλίσει οπωσδήποτε τη στρατηγική ασφάλεια της περιοχής. Ωστόσο πρέπει να εργαστούμε ως ομάδα”, έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία- το ρωσικό ΥΠΕΞ απεύχεται μια επέμβαση στην περιοχή

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην αποσχισθείσα από την Μολδαβία φιλορωσική περιοχή της Υπερδνειστερίας δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι τα νέα που έρχονται από την περιοχή συνιστούν λόγο σοβαρής ανησυχίας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ήθελε να αποφύγει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα έπρεπε να επέμβει στην περιοχή της Υπερδνειστερίας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA.

Στην Μολδαβία συνήλθε εκτάκτως σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μια επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας και η καταστροφή δύο κεραιών μέσω των οποίων εκπέμπει το ρωσικό ραδιόφωνο.

Ο επικεφαλής της αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δηλώνει ότι οι επιθέσεις στο έδαφος αυτό οδηγούν στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της μολδαβικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο έδαφος αυτό θα μπορούσαν να εντοπιστούν πίσω στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων οδηγούν στην Ουκρανία”, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο δήλωση του Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της αποσχισθείσας περιοχής.

“Υποθέτω ότι αυτοί που οργάνωσαν την επίθεση αυτή έχουν στόχο να σύρουν την Υπερδνειστερία στη σύγκρουση”.

Η Υπερδνειστερία δέχτηκε σειρά επιθέσεων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αφότου στοχοποιήθηκε μια στρατιωτική μονάδα, εκρήξεις κατέστρεψαν το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας της Υπερδνειστερίας και δύο εκρήξεις κατέστρεψαν κεραίες ραδιοφώνου από τη σοβιετική εποχή.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία περιοχή ήταν μια προσπάθεια από ομάδες εντός του εδάφους αυτού να αυξήσουν τις εντάσεις και το Κρεμλίνο εξέφρασε σοβαρή ανησυχία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα