back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαβρόφ: Πραγματικός ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε απόψε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», πρόσθεσε.

Θεμιτοί στρατιωτικοί στόχοι τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία

Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία» και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, είπε ο κ. Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση.

«Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα