back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι ενεργειακά ασφαλής και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης για την ενεργειακή επάρκεια, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom. Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου.

Πληρώνουμε τις πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάγωσαν τις εγχώριες έρευνες υδρογονανθράκων και προσέδεσαν δυσανάλογα την χώρα στο εισαγόμενο φυσικό αέριο καθιστώντας την ενεργειακά ευάλωτη την πιο κρίσιμη στιγμή, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

Ευθεία απειλή Πούτιν στη Δύση για «αστραπιαία» απάντηση σε όποια χώρα επιχειρήσει να παρέμβει στην Ουκρανία, μετά τον «αποκλεισμό» της Πολωνίας και της Βουλγαρίας από το ρωσικό φυσικό αέριο, στη σκληρότερη ,μέχρι στιγμής, αντίδραση του Κρεμλίνου έναντι των ευρωπαϊκών κυρώσεων και των παραδόσεων δυτικών όπλων στην Ουκρανία. Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό, προειδοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη επισημαίνοντας, ότι τα σχέδια της Δύσης να «μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν».
Ο Πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε, ότι «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Προετοιμάζεται συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση, τόνισε νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτηρίζοντας εκβιαστική και προειδοποιητική σε άλλες χώρες την απόφαση της Μόσχας να “παγώσει” τη ροή φυσικού αερίου σε δύο ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν πλήρωσαν με ρούβλια. Η πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε, ότι Βουλγαρία και Πολωνία θα πάρουν φυσικό αέριο από γειτονικές τους χώρες τονίζοντας, ότι η πληρωμή σε ρούβλια αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Ο Βολοντίνιρ Ζελένσκι θα μετάσχει στη Σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου στην Ινδονησία. Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Η Μόσχα αντάλλαξε τον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ, που κρατούνταν στις ρωσικές φυλακές, με τον Ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο, ο οποίος εξέτιε ποινή 20ετούς κάθειρξης στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί στη Γερμανία ζητούν να περιληφθεί το όνομα του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ στη λίστα με τα ονόματα των φυσικών προσώπων, στα οποία η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις. Μάλιστα, επί τάπητος τίθεται και η κατάργηση των προνομίων των πρώην καγκελαρίων εν γένει, στη Γερμανία.

Αισιόδοξος, ότι θα έχουμε καλή τουριστική χρονιά, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. «Περιμένουμε μία καλή χρονιά. Όλοι οι δείκτες είναι ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ημερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενάμισι δισ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 2,5% άντλησε η Ελλάδα μέσω του 7ετούς ομολόγου. Η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 5,8 δισ. ευρώ.

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας του Υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη για το μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου”, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 267 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει και τα κράτη-μέλη πρέπει να διατηρούν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και ετοιμότητας για νέα κρούσματα και παραλλαγές, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου. Κάλεσε τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα πριν από το φθινόπωρο.

Αυτή την ώρα η μονομαχία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Με στόχο να πάρει τη νίκη μέσα στο Μονακό και να απαντήσει άμεσα με «σπάσιμο» της δικής της έδρας, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στις δέκα στο Πριγκηπάτο, στον τρίτο αγώνα της σειράς των πλέι-οφ της Euroleague.

Συνεχίζεται απόψε η δράση στο Champions League με την διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού και την Λίβερπουλ να υποδέχεται στο Άνφιλντ τη Βιγιαρεάλ στις δέκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ .

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα