back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με αντίποινα απειλεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε όποιον ανακατευτεί στην Ουκρανία, ένα 24ωρο μετά την απόφαση της Δύσης να στείλει βαρύ οπλισμό στο Κίεβο.

Μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη ο Πούτιν τόνισε, ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι γρήγορη προσθέτοντας, ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις κατηγορίες, ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τις προμήθειες του φυσικού αερίου ως μέσον εκβιασμού, αντιτείνοντας ότι η χώρα του αποτελεί αξιόπιστο ενεργειακό προμηθευτή.

«H Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, στον απόηχο του ρωσικού μπλόκου στην παροχή αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία. Σημείωσε, ότι Βαρσοβία και Σόφια λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες και αυτό δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ της Ευρώπης.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην Gazprom αναφέρει, ότι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια τη Μόσχα για τις προμήθειες τους.

Η κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας σε αέριο είναι διασφαλισμένη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, την Μποροντιάνκα, το Ιρπίν και την Μπούτσα, περιοχές όπου καταγγέλθηκαν εγκλήματα πολέμου από πλευράς Ρωσίας, θα επισκεφθεί αύριο το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος έφτασε απόψε στο Κίεβο. Επίσης αύριο ο κ. Γκουτέρες θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία, η οποία παρά το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας του Υπουργείου Εξωτερικών στη γείτονα για υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Σάμο, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Φούρνους, Οινούσσες, Φαρμακονήσι έως το μεσημέρι, το απόγευμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω και το Καστελλόριζο.

Mετά το μπαράζ παραβιάσεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πεντάγωνο υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και αποφασίστηκε να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε λάβει η Τουρκία για να λάβει μέρος στη νατοϊκή άσκηση «Tiger Meet», η οποία φέτος φιλοξενείται στον Άραξο στα μέσα Μαίου.

«Περιμένουμε καλή τουριστική χρονιά, οι δείκτες είναι θετικοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόσθεσε, ότι το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια χωρίς περιορισμούς» τονίζοντας, πως στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο.

11.487 κρούσματα, 43 θανάτους και 267 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο στις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, που για πολλούς έχουν χαρακτηριστεί ως «κραυγή αγωνίας», ζήτησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα