back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διπλή σύνταξη σε αιρετούς με εγκύκλιο Τσακλόγλου καταγγέλλει το ΕΝΔΙΣΥ

Διαβάστε επίσης

Διπλή σύνταξη σε αιρετούς και επιστροφή ποσών σε βουλευτές, «φωτογραφίζει» εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου, σύμφωνα με εκπροσώπους των συνταξιούχων και ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, προκαλώντας αντιδράσεις.

Παράλληλα, οι συνολικές απώλειες που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία δωδεκαετία υπολογίζονται στα 120 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, με εγκύκλιο που προώθησε την Μεγάλη Τετάρτη, παρέχει διπλή σύνταξη σε περίπου 1.200 δημάρχους και νομάρχες χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, κάνουν λόγο για «κατάπτυστη εγκύκλιο», μέσω της οποίας όσοι αιρετοί είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα χορήγησης διπλής σύνταξης κατά το παρελθόν, το οποίο ορθώς απορρίφθηκε, εφεξής θα μπορούν να αιτηθούν επανεξέταση της υπόθεσής τους .

Μάλιστα, το Ενιαίο Δίκτυο υπενθυμίζει ότι ο κ. Τσακλόγλου, προώθησε την εγκύκλιο λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, όπως είχε πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν με εγκύκλιο για περικοπές -ακόμη και αναδρομικές- στις συντάξεις χηρείας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για άλλο σημείο της εγκυκλίου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Βουλή δεν συμπεριλαμβάνεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και επομένως οι συνταξιούχοι με την ιδιότητα του βουλευτή δεν καταλαμβάνονται από την διάταξη, η οποία προβλέπει την πλήρη αναστολή της σύνταξης τους καθ΄όλη την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, αλλά μέρους αυτής (60%).

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εξαιτίας των 16 διαδοχικών παρεμβάσεων και περικοπών από το 2010 έως το 2021, οι συνταξιούχοι έχασαν συνολικά 120 δις ευρώ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα