back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο. Βουδούρης: Μία τραυματισμένη κοινωνία χρειάζεται ένα κοινωνικό ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης

Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ ( Κοινωνικό Ελληνικό Κλιμάκιο Άμεσης Βοήθειας), είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική οργάνωση, με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, για άτομα περιθωριοποιημένα και τραυματισμένα στην κοινωνική τους υπόσταση.

Ιδρύθηκε το 2016 από μια ομάδα ιατρών, υγειονομικών, νομικών, δημοσιογράφων, κοινωνικών και πολιτικών επιστημόνων, με πολύχρονη εμπειρία κι εξειδικευμένες γνώσεις στην κοινωνική δράση και στις εθελοντικές ανθρωπιστικές αποστολές.

Ο επικεφαλής αυτής της ανεξάρτητης οργάνωσης δράσης, Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη για τα κίνητρα ίδρυσης του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, τις πρωτοβουλίες στήριξης αστέγων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και για την αποστολή νοσοκομειακού υλικού στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Οδησσό.

Βασικό κίνητρο για την ίδρυση της οργάνωσης, όπως επισήμανε, υπήρξε η ανάγκη συμβολής στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Μιας κρίσης που σπρώχνει στο περιθώριο όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
«Μια τραυματισμένη κοινωνία χρειάζεται ένα κοινωνικό ΕΚΑΒ» είπε ο Οδυσσέας Βουδούρης, προσθέτοντας τη σημασία της συμβολής στην περίθαλψη των πιο ευάλωτων ομάδων προσφύγων, όπως είναι τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και οι απομονωμένες γυναίκες.

«Έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα για την αστεγία στη Νίκαια και στον Ρέντη. Βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη να βρουν ένα σπίτι και μια δουλειά ώστε να μπορέσουν να το διατηρήσουν. Το βασικό πρόβλημα στην αστεγία είναι ο αποκλεισμός από την αγορά εργασίας».

Με δεδομένο ότι το Κοινωνικό ΕΚΑΒ αποτελεί μια οργάνωση δράσης, ανεξάρτητη από κάθε πολιτικό, θρησκευτικό, κυβερνητικό ή άλλο φορέα, με ισχυρή αναφορά στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και στις αξίες της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης, ο κ Βουδούρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία για την Ουκρανία.

«Οργανώσαμε την αποστολή στην Οδησσό, σε συνεργασία με το περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης που αντιμετωπίζει τεράστιες ανάγκες εξ αιτίας της σύρραξης. Συγκεντρώσαμε υλικό για τον εξοπλισμό των χειρουργείων (αναπνευστήρες, απινιδωτές, μόνιτορ) και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσουμε για να κάνουμε την παράδοση» είπε στο σταθμό της πόλης, ο επικεφαλής του Κοινωνικού ΕΚΑΒ.

Και συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας «Κοινό παρονομαστή έχουμε την εκπλήρωση του κοινωνικού μας ρόλου, ως ατόμων. Για εμένα οδηγός στη ζωή μου είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας επειδή με αυτόν τον τρόπο αισθάνομαι πληρότητα και χαρά. Δεν ανταποκρίνομαι με τη λογική του οφειλόμενου χρέους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα