back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται ομαλά η επιστροφή των Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή των Αθηναίων από την πασχαλιάτικη ανάπαυλα συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, με την διαφορά ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις δυο Εθνικές οδούς διεξάγεται ομαλά, παρά την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται και σήμερα, ενώ η πληρότητα των λεωφορείων των ΚΤΕΛ στην επιστροφή κυμαίνεται 100% από όλους σχεδόν τους προορισμούς της επαρχίας. Η διαφορά της αναχώρησης των εκδρομέων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με την επιστροφή τους είναι πως δεν έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια καθώς πολλοί έχουν παρατείνει τις διακοπές τους με αφορμή και τον εορτασμό της Πρωτομαγίας, εκμεταλευόμενοι το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη στις 3 Μαΐου.

Και αυτό, καθώς το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 2 Μαΐου, καθώς η 1η Μαΐουσυνέπιπτε με Κυριακή.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κηφισού Σοφοκλης Φάτσιος, μιλώντας στον 9.84, επισήμανε ότι « η επιστροφή των εκδρομέων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ γίνεται με πληρότητα 100% αλλά δεν χρειάστηκε μέχρι σήμερα να προστεθούν έκτακτα δρομολόγια, μιας και πολλοί παρέμειναν στα χωριά τους για να περάσουν μέρες ξεγνοιασιάς μέχρι την Πρωτομαγιά. Σημειώνεται ότι για τις μέρες του Πάσχα είχαν προστεθεί 50 δρομολόγια ημερησίως για να καλυφθεί φέτος η έξοδο των Αθηναίων μιας και πολλοί προτίμησαν να μεταβούν στον προορισμό τους με λεωφορείο των ΚΤΕΛ λόγω και του υψηλού κόστους της βενζίνης».

Ο κ. Φάτσιος τονίζει ότι «εάν κριθεί ότι με την επιστροφή της Πρωτομαγιάς δεν επαρκούν τα λεωφορεία, τότε θα προστεθούν επιπλέον δρομολόγια».

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και για όσους επέλεξαν να επιστρέψουν με τρένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ έφυγαν με πληρότητα 100% από το διάστημα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι το Πάσχα, ενώ σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας επιστρέφουν μέχρι σήμερα με πληρότητα που φτάνει «οροφή» το 80% για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Τόσο στο «πήγαινε» όσο και στο «έλα» της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη -Αθήνα, προστέθηκε ένα επιπλέον βαγόνι στην αμαξοστοιχία ιντερσίτι.
Η μαζική επιστροφή των Αθηναίων με τρένα αναμένεται μετά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, καθώς και σε αυτή την περίπτωση οι ιθύνοντες εκτιμούν, λόγω και μέχρι των τώρα στοιχείων επιστροφών, ότι πολλοί άδραξαν την ευκαιρία να πάρουν άδειες συνδυάζοντας το Πάσχα με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, λόγω και της ανάπαυλας των σχολείων.

Κώστας Κορέλλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα