back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Να γίνει το Τατόι κέντρο πολιτισμού και πρότυπο για το βιώσιμο μέλλον

Διαβάστε επίσης

“Το Τατόι δεν πρέπει να αποτελεί απλώς έναν προορισμό του Σαββατοκύριακου για τους Αθηναίους που θέλουν να αποδράσουν από την πόλη. Μπορεί να γίνει ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικής επιχειρηματικότητας”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative (SMI) του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου.

Μιλώντας στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι “η Αθήνα έχει ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση της μετατροπής της από μια πόλη με κληρονομιά περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε πρότυπο για ένα βιώσιμο μέλλον”, ενώ αναφέρθηκε στις συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ που διατίθεται στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τον πράσινο μετασχηματισμό..

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας υπογράμμισε, ότι “η Ελλάδα έχει μια πραγματική ευκαιρία να επιδείξει πρωτοποριακή ηγεσία, παγκοσμίως, στην πράσινη οικονομία” ενώ επισήμανε, ότι “η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη που υπέγραψε τις αρχές της Terra Carta μετά την επίσκεψή μας στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο”.

“Οι πόλεις έχουν την μοναδική δυνατότητα, στο τέλος της ημέρας, να προσφέρουν πράσινες και βιώσιμες λύσεις σε επίπεδο κοινότητας, είτε πρόκειται για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, πράσινες δημόσιες συγκοινωνίες ή ακόμη και για διαχείριση και αξιοποίηση απορριμμάτων και ο ηγετικός ρόλος της Αθήνας, ως μέλος του C40, έχει, κατά πραγματικά ενθαρρυντικό τρόπο, εμπνεύσει και άλλες πόλεις να εξερευνήσουν την Terra Carta ως χρήσιμο οδικό χάρτη για τη συνεργασία τους με τον ιδιωτικό τομέα και με τους επενδυτές. Προσδοκώ, πρόσθεσε ο πρίγκηπας Κάρολος, να αναδείξουμε το παράδειγμα της Αθήνας.

Η Αθήνα δεν υποδέχεται απλώς το μέλλον, αλλά το δημιουργεί αναλαμβάνοντας και διεθνείς πρωτοβουλίες, αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά την τηλεδιάσκεψη.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και Πρόεδρος του SMI Greek Council Ιωάννης Παράσχης, ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diana Shipping Inc Σεμίραμις Παληού, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ευθύμιος Μπουλούτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Μαθιός Ρήγας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, ο Μιχάλης Στασινόπουλος, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ομίλου Viohalco, από το Ίδρυμα Avra οι Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός και ο Αντιπρόεδρος της Bank of America, Paul Donofrio.

 

Newsroom, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα