back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: 180 εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια της συνόδου της G7 τον Ιούνιο

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Γερμανίας όρισαν στα 180 εκατομμύρια ευρώ το ύψος της δαπάνης για την τήρηση της ασφάλειας στη σύνοδο της G7 που θα λάβει χώρα στο Σλος Έλμαου, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας (νότια), από την 26η ως την 28η Ιουνίου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν εναντίον της συνόδου των ηγετών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της οικοδέσποινας Γερμανίας, στην οποία θα είναι επίσης παρόντες κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν (CSU) διεμήνυσε χθες Τετάρτη πως οποιοσδήποτε εγείρει απειλή για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής θα βρεθεί αντιμέτωπος με αποφασιστική δράση των αρχών.

«Λέω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα δράσουμε αποφασιστικά και με συνέπεια» για να αποτραπούν «προβλήματα για τη σύνοδο όσο περισσότερο είναι δυνατόν», ακόμη και εκ των προτέρων, τόνισε ο κ. Χέρμαν.

Δεν διευκρίνισε πόσοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν. Στην προηγούμενη σύνοδο της G7 στη Σλος Έλμαου (2015), είχαν κινητοποιηθεί 18.000, θύμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα