back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Δήμητρα Χατούπη SOLO στον Αθήνα 984!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει  στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!  Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Κυριακή  1  Μαΐου  στο μικρόφωνο η Δήμητρα Χατούπη.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο στις σχολές Θεάτρου Τέχνης και Π. Κατσέλη. Είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει σπουδές κλασικού χορού και τραγουδιού.

Η γνωστή ηθοποιός μας έχει συνηθίσει σε απαιτητικούς ρόλους και πάντα ξεχωρίζει για την υποκριτική της ιδιοσυγκρασία. Έχει διανύσει μια μεγάλη και σημαντική πορεία στον χώρο του θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με πλειάδα σκηνοθετών σε κρατικές σκηνές και στο Ελεύθερο Θέατρο, ενώ ισχυρό είναι το αποτύπωμα της στο κινηματογράφο, αλλά και στην τηλεόραση.

Έχει λάβει για την ερμηνεία της πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το έπαθλο Μαρίκα Κοτοπούλη το 1997, καθώς και τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 2003 ίδρυσε τη σχολή θεάτρου Δήλος, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα και στην οποία διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και ιστορία κινηματογράφου.

Αυτή την εποχή η Δήμητρα Χατούπη ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στον «Ορφέα στον Άδη», από τα πιο σημαντικά ποιητικά και λιγότερα παιγμένα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς με τους Δημήτρη Δρόσο και Γιάννη Δρακόπουλο και μια ομάδα νέων ηθοποιών, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Ανδρέου. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα 9 Μάϊου στο Θέατρο Ροές και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Επιμέλεια εκπομπής: Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα