back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ουκρανία ζήτησε από τη Βουλγαρία να επισκευάσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία ζήτησε από τη Βουλγαρία να επισκευάσει ορισμένα από τα βαρέα στρατιωτικά μηχανήματά της στα εργοστάσια όπλων που διαθέτει, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Βουλγαρία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όμως ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, καθώς το ένα από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού διαφωνεί.

«Είναι ένα ειλικρινές αίτημα, το οποίο εγώ ο ίδιος θα παρουσιάσω στον κυβερνητικό συνασπισμό και ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ψηφίσουμε στο κοινοβούλιο για τη στρατιωτική-τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία, ότι θα είναι βασικό μέρος του πακέτου αυτού», είπε ο Πέτκοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Το κεντρώο κόμμα PP του Πέτκοφ και άλλοι δύο εταίροι του στον κυβερνητικό συνασπισμό συμφωνούν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αλλά το τέταρτο κόμμα, οι Σοσιαλιστές, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά άμεση ανάμιξη στη σύγκρουση. Οι Σοσιαλιστές διαφωνούν επίσης με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αναμένεται ότι θα εγκρίνει την αποστολή κάποιας μορφής βοήθειας στην Ουκρανία, με τις ψήφους ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα