back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ζητούν τα συνδικάτα

Διαβάστε επίσης

Tην άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ζητούν τα συνδικάτα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για “κροκοδείλια δάκρυα και στις δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα “, επισημαίνοντας ότι:

– Παγκοσμίως, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πεθαίνουν από εργατικές ασθένειες ή δυστυχήματα κάθε χρόνο και 374 εκατομμύρια υποφέρουν από τραυματισμούς ή ασθένειες στο χώρο εργασίας.

– Μόνο το 20 % έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Στη χώρα μας, τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα αυξάνονται διαρκώς:

-Μόλις σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά λιμενεργάτης εν ώρα εργασίας στην περιοχή του ΣΕΜΠΟ, έπεσε από ύψος 12 μέτρων αφού υποχώρησαν τα σαπισμένα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου.

-Έξι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε διάστημα εννέα ημερών από την Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

-Το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά απασχόλησε τα ΜΜΕ στο πλαίσιο του αστυνομικού ρεπορτάζ, μία μόνο μέρα.

-Στην Κόρινθο και στην θάλασσα του Αστακού βρέθηκαν νεκροί δύο Ινδοί εργάτες, ανασφάλιστοι πιθανότατα και με διερεύνηση των υποθέσεων για υπαγωγή τους στην κατηγορία για εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπων.

-Σε εργολαβία πρασίνου του Δήμου Ελληνικού- Ηλιούπολης, οι πληροφορίες λένε ότι ο εργολάβος «δανείστηκε» clark εμπορευμάτων δίχως προστατευτικό κάγκελο, από παρακείμενη επιχείρηση υπεραγοράς δομικών υλικών(!!), για «να κάνει την δουλειά του». Ο εργολαβικός εργαζόμενος που ανέβηκε στην πλατφόρμα φόρτωσης εμπορευμάτων για να καθαρίσει τα δέντρα από τα κουκούλια, έπεσε και σκοτώθηκε.

-Την Δευτέρα 4 Απριλίου εργάτης λατομείου σκοτώθηκε στη Θάσο.

-Το Σάββατο 16 Απριλίου αγρότης σκοτώθηκε σε αγροτικές εργασίες στην Μεσαρά στην Κρήτη, ενώ

-την ίδια ημέρα εργολαβικός στην χαλυβουργία στον Βόλο, έπεσε από ύψος 5 μέτρων και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύσκολα θα ανταποκριθεί στη μηχανική υποστήριξη που του παρέχεται.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα