back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τη Σερβία η Εθνική Ανδρών στο δρόμο για το Super Final

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την πρόκριση στον Super Final, η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική Ανδρών κοντράρεται απόψε στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου με την Σερβία.

Κόντρα στη Σερβία, στον πρώτο και καθοριστικό αγώνα της στο Euro Final του φετινού World League, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στις 22:00, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο πρόκρισης στον Super Final της διοργάνωσης  που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο 23-29 Ιουλίου.

Ο αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας με τη Σερβία είναι ο ένας από τους τέσσερις προημιτελικούς που θα γίνουν την Πέμπτη. Οι άλλοι τρεις είναι: Κροατία – Ιταλία (16:00), Ουγγαρία – Ισπανία (18:00), Γαλλία – Μαυροβούνιο (20:00). Εάν ανάμεσα στις τέσσερις νικήτριες είναι η Γαλλία (διοργανώτρια του Super Final), τότε αυτόματα οι τέσσερις αυτές παίρνουν πρόκριση στον Super Final και πάνε στους ημιτελικούς του Euro Final (οι υπόλοιπες θα παίξουν για θέσεις κατάταξης 5η-8η).

Εάν δεν προκριθεί η Γαλλία στους ημιτελικούς του Euro Final (δηλαδή αν ηττηθεί από το Μαυροβούνιο), επειδή έτσι ή αλλιώς θα βρεθεί στην Τελική φάση (Super Final) ως διοργανώτρια, τότε τα τρία υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα πάρουν οι νικητές των δύο ημιτελικών της Παρασκευής (29/4), που θα βρεθούν και στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (30/4) και ο νικητής του μικρού τελικού του Σαββάτου, όπου θα αγωνιστούν οι δυο ηττημένοι των ημιτελικών.

Ελλάδα και Σερβία έχουν να συναντηθούν από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι Σέρβοι είχαν πάρει τη νίκη και το χρυσό.

Θυμίζουμε ότι 14 πολίστες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος για την αποστολή στην Ποτγκόριτσα είναι οι: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Λιμαράκης (τερματοφύλακες), Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Γιάννης Αλαφραγκής, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μανώλης Σολανάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας, Δημήτρης Δήμου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα