back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα

Διαβάστε επίσης

Την κατάθεση τροπολογίας για τη μη πληρωμη της ρήτρας αναπροσαρμογής προανηγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συσκεψης με το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τους λογαριασμούς ρεύματος και την ρήτρα αναπροσαρμογής με τον Α. Τσίπρα να στηρίζει την πρωτοβουλία τους της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων για νομική προσφυγή κατά της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής.
“Αυτό το τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη είναι και παράνομη. Είναι ένα τέχνασμα για να μετακυλίεται όλο το κόστος στον καταναλωτή και οι πάροχοι και παραγωγοί να μην έχουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο” ανεφερε ο Α. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας κρισιμη για τον καταναλωτή τη μάχη που θα δοθεί στα δικαστηρια το επομενο διάστημα.
“Η έκβαση της υπόθεσης αυτής τα δικαστήρια είναι η κρίσιμη μάχη για τον καταναλωτή το επόμενο διάστημα.

Αύριο θα πάρουμε πρωτοβουλία, καταθέτοντας νομοθετική τροπολογία, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητα της στα ελληνικά δικαστήρια. Και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και δεν μπορεί παράλογες και παράνομες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη, σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα. Διότι η ρήτρα είναι μεγαλύτερη σε πολλές περιπτώσεις από ότι ο μισθός και η σύνταξη” δηλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα