back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Oι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν, ότι υφίσταται απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων ,εκ μέρους της Ρωσίας, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της ρητορικής από τη Μόσχα, δήλωσε στο Reuters μη κατονομαζόμενος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε, ότι ορισμένα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο φαίνεται να στοχεύουν στην καταστροφή των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας.

Τις επόμενες ώρες θα γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal, που αποτελεί την τελευταία τοποθεσία στην πόλη, η οποία δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, περίπου 100.000 κάτοικοι σε όλη την πόλη διατρέχουν «θανάσιμο κίνδυνο» εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και των ανθυγιεινών συνθηκών.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία στέλνει εμπειρογνώμονες εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τις ρωσικές φρικαλεότητες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Φόρεϊν Όφις.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό, ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Οδησσό από την 1η Μαΐου στις δέκα το βράδυ έως τις 3 Μαΐου στις πέντε το απόγευμα, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι επίκεται ρωσικό χτύπημα στις 2 Μαΐου.

Σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζητάει την πρόταση της σύνδεσης του νομίσματος της Ρωσίας με τον χρυσό, η οποία αν εγκριθεί θα συνδέσει απευθείας το ρωσικό νόμισμα με τους ράβδους χρυσού για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Στο 9,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 8% σύμφωνα με τη Eurostat. Στον αντίποδα, οριακή άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 7,5 από 7,4% τον Μάρτιο. Στις 10 Μαΐου αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Αυστηρή προειδοποίηση στα κυβερνητικά στελέχη να επιδείξουν μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο των υπουργείων τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου επαναλαμβάνοντας, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε, ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας’’, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Οι γελοίες διαρροές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι υπουργοί του για τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησής του και τα απελπιστικά αδιέξοδα των πολιτών, δεν πείθουν ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ, που ενίοτε δαγκώνει και κανέναν», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρότασή του Κινήματος Αλλαγής για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος , επανέλαβε από τον Βόλο ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης. Στηλίτευσε μάλιστα την ατολμία της κυβέρνησης, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν την εν λόγω πρόταση που υπάρχει στην εργαλειοθήκη παρεμβάσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων δεν θίγουν στο ελάχιστο τις κύριες αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας, σχολίασε το ΚΚΕ.

7700 νέα κρούσματα, 34 θανάτους και 244 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του διαγωνισμού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη. Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το επίμαχο ταξίδι στην Επίδαυρο, τις ημέρες που ο Δημήτρης Λιγνάδης καταγγέλλεται, ότι βίασε το δεύτερο μηνυτή, βρέθηκε στο επίκεντρο της κατάθεσης του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος μπροστά στους δικαστές, ότι είχε δει τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μαζί με δύο νεαρούς, εκεί όπου φέρεται, ότι διέμενε.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα 6 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά του χωριού Μιαμούς στο Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 14,5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλο το νησί. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός 2,7 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή.

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας για τον διευθυντή της Frontex Φαμπρίς Λετζέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του POLITICO, ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνόρων της ΕΕ υπέβαλε την παραίτησή του στη σκιά των αποκαλυπτικών στοιχείων για την εμπλοκή της Frontex σε παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης ή απώθησης εκατοντάδων προσφύγων στο Αιγαίο και για τη μεθοδευμένη απόπειρα παραπλάνησης και συγκάλυψης των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου. Την υποβολή της παραίτησης επιβεβαίωσε ο Λετζέρι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημα τοποθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμοί Κελσίου.

20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα