back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τη σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η ΕΕ σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται ευρωπαίους αξιωματούχους. Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης, ότι το εμπάργκο στο πετρέλαιο θα είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό νέο βήμα στο έκτο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία. Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τετάρτη, η Γερμανία δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωνε έτοιμη να υποστηρίξει την πρόταση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters σήμερα το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφύγει την τεχνητή χρεοκοπία,  προέβη σε πληρωμές χρέους σε δολάρια παρότι είχε διακηρύξει προηγουμένως, ότι θα πλήρωνε σε ρούβλια.

Η Ρωσία δεν είναι σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς όπως εξήγησε κάτι τέτοιο θα αύξανε τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου, και αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Υποστήριξε, πως η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο και πως είναι, αντιθέτως, οι Δυτικοί που επιμένουν να αναφέρονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Υπογράμμισε, πως Ρωσία και Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, πράγμα που δεν έγινε επειδή η ουκρανική πλευρά συνεχώς αλλάζει θέση παίζοντας παιχνίδια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σταματήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι αιτία είναι η οργή του λαού για τις «κτηνωδίες» των ρωσικών δυνάμεων.

Η κατάσταση μέσα στο, υπό πολιορκία, Αζοφστάλ ξεπερνά την ανθρωπιστική καταστροφή, δήλωσε Ουκρανός διοικητής, καθώς εντός του εργοστασίου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες στρατιώτες και άμαχοι. Εν τω μεταξύ, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Οδησσό, από το βράδυ της Πρωτομαγιάς εως τις 3 Μαΐου στις πέντε το απόγευμα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι επίκεται ρωσικό χτύπημα στις 2 Μαΐου.

Στο 9,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 8% σύμφωνα με τη Eurostat. Στον αντίποδα, οριακή άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στο 7,5 από 7,4% τον Μάρτιο. Στις 10 Μαΐου αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

7700 νέα κρούσματα, 34 θανάτους και 244 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ.    

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του διαγωνισμού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.  

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank έκαναν οι Αρχές της Φρανκφούρτης.  Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας οι έρευνες συνδέονται για υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το 2018, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε και πάλι βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς περιλαμβανόταν στα Panama Papers. Τότε, οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε αναφορές ότι η τράπεζα διευκόλυνε πελάτες να ιδρύουν υπεράκτιες εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί με την επιβολή προστίμου 15 εκατομμυρίων στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.  

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά, προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 19  βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα