back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λ.Κιοσές: Πρωτόγνωρη κρίση που ξεπερνά σε ταχύτητα και ένταση το 2010

Διαβάστε επίσης

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση στον κλάδο του λιανεμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών λόγω της “έκρηξης” των ανατιμήσεων, έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) Λευτέρης Κιοσές, εκτιμώντας ότι οι μεταβολές των τιμών προς τα πάνω θα συνεχιστούν.  

 

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία σε ένα βαθμό ξεπερνάει σαν  ταχύτητα και ένταση την κρίση που ξεκίνησε το 2010» είπε χαρακτηριστικά.  Εκτίμησε ότι οι μεταβολές των τιμών προς τα πάνω είναι κάτι δεδομένο, αναφερόμενος και στην αλυσιδωτή αύξηση πολλών άλλων προϊόντων.
«Η εικόνα που έχουμε για τους επόμενους μήνες είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία αποκλιμάκωση των τιμών, ούτε κάποια βελτίωση γενικά της κατάστασης».
Σύμφωνα με τον κ. Κιοσέ, βασικότερο κριτήριο για τα ψώνια του Έλληνα είναι τα χρήματα. 
«Στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερες επιλογές προϊόντων, όπως για παράδειγμα αντί να αγοράσουν μοσχάρι αγοράζουν κοτόπουλο και πλέον “κυνηγούν” έντονα τις προσφορές και τις εκπτώσεις».
 
Τέλος, ανέφερε ότι στο προσκήνιο επανέρχονται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει ότι η χαμηλότερη τιμή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας γίνεται πιο δελεαστική για τους αγοραστές. «Το πρώτο τρίμηνο βλέπουμε μια αύξηση στις πωλήσεις της ιδιωτικής ετικέτας τουλάχιστον 10%  με ανοδική τάση».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα