back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νότια Κορέα: Η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ένα από τα τελευταία υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζεται στη Νότια Κορέα, θα πάψει να είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Θα παραμείνει πάντως υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κλειστούς δημόσιους χώρους που υποδέχονται κοινό, καθώς και όταν συμμετέχει κανείς σε συγκεντρώσεις άνω των 50 ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε η Τζονγκ Γιουν-κιονγκ, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA).

Η αξιωματούχος τόνισε πως η άρση του μέτρου είναι εφικτή χάρη «στην υπομονή και τη συνεργασία των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα επιβραδύνεται από τη 17η Μαρτίου, όταν καταγράφηκε ρεκόρ 620.000 και πλέον μολύνσεων, η κορύφωση του κύματος που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον και ιδίως στην υποπαραλλαγή της BA.2. Πέρα από τα κρούσματα, μειώνεται επίσης ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι επαρκείς, εξήγησε η κυρία Τζονγκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αρχές ήραν σταδιακά τα περισσότερα άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως τη μείωση του ωραρίου εστιατορίων και κινηματογραφικών αιθουσών, τα όρια στους αριθμούς των ανθρώπων που μπορούσαν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν 50.568 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 136 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 22.724 νεκρούς επί συνόλου 17.194.616 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,13%.

Τα κρούσματα μειώθηκαν σε σύγκριση με τα 57.464 της προηγουμένης και τα 81.043 της περασμένης Παρασκευής.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε στους 526 (–26 σε 24 ώρες).

Ως αυτό το στάδιο, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 86,8% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας, ενώ το 64,5% έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα