back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολωνία και Τσεχία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα

Διαβάστε επίσης

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν στο πλαίσιο συνάντησής τους στη Βαρσοβία να ενισχύσουν τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

“Στέλνουμε σαφές μήνυμα: Η Ουκρανία χρειάζεται την στήριξή μας σε πολιτικό, ανθρωπιστικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η Πολωνία και η Τσεχία οικοδομούν ενεργειακή συνεργασία, η οποία θα ενισχύσει την ανεξαρτησία τους από τη Ρωσία. Δεν θα πληρώνουμε σε ρούβλια με το αίμα των Ουκρανών”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Παράλληλα, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορήγηση νέων κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Από πλευράς του, ο τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ, Φιάλα, δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συζητήσεις που είχαν αδρανήσει για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Stork II. Παράλληλα, η Τσεχία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για να αγοράσει χώρο στους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Πολωνία οι οποίοι επεκτάθηκαν ή δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα