back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β. Βλάχος: Το Τhis is Athens City Festival κάνει πρεμιέρα τον Μάιο

Διαβάστε επίσης

 

Έρχεται σε λίγες ημέρες το πρώτο ανοιξιάτικο ανοιχτό Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων.
Το «This is Athens City Festival» κάνει πρεμιέρα τον Μάιο και θέλει να είναι μία γιορτή για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης. Περιλαμβάνει δράσεις από τον χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού.

Για ένα μήνα κι ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας, η πρωτεύουσα θα γιορτάσει την εξωστρέφεια πλημμυρίζοντας με εικόνες και ήχους από το Φεστιβάλ της Αθήνας, που αποτελεί διοργάνωση του This is Athens, επίσημου οδηγού για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό καθώς και βασικού πυλώνα της ΕΑΤΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων Βαγγέλης Βλάχος, μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη εκφράζοντας την ευχή και την πεποίθηση το Φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός της πόλης.

«Το περιμέναμε και το σχεδιάζαμε αρκετό καιρό. Τώρα σηκώνουμε την αυλαία όχι μόνον επειδή το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά γιατί έχουμε ανάγκη και μάλιστα επιτακτική να περάσουμε καλά….
Η ατζέντα του Athens City Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ξεχωριστές δράσεις, που αν συνυπολογίσουμε και τις επαναλαμβανόμενες, ξεπερνούν τις 250.
Ξεκινάμε την Πρωτομαγιά με ένα ολοήμερο πικ νικ στην καρδιά της Αθήνας, στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, dj sets και βέβαια πολύ μουσική. Θα γίνει street πάρτι στη Βαρβάκειο, ένας περίπατος στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και μία τζαζ συναυλία στη βεράντα του Μουσείου της Ακρόπολης. Κάθε εκδήλωση προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες και αναδεικνύει ένα διαφορετικό σημείο της πόλης , φέρνοντας πιο κοντά σε αυτή τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Θα είναι ένας Μάϊος γεμάτος εκδηλώσεις κι επιλογές που πιστεύουμε ότι μας αφορούν συνολικά, μικρούς, μεγάλους, φιλόμουσους, φιλότεχνους, ποδηλάτες και πολλούς άλλους ακόμα».

Στο πλαίσιο των δράσεων του Athens City Festival αθηναϊκά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις καλωσορίζουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται συναυλίες σε δρόμους, πάρκα και στοές, θεματικές διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου, βραδιές γαστρονομίας, βραδιές γαστρονομίας, ακόμα και χαρτογράφηση των χαμένων υδάτινων δρόμων της πόλης, αλλά και αθλητικές δράσεις στην ύπαιθρο.

Η προσπάθεια στην οποία εμπλέκονται σχεδόν όλα τα Μουσεία και τα Ιδρύματα της Αθήνας, σύμφωνα με τον κ Βλάχο έχει διπλό χαρακτήρα: «Θέλουμε από τη μία πλευρά να δημιουργήσουμε έναν θεσμό για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και παράλληλα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας, ώστε να τονωθεί και η οικονομία της πόλης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα