back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με μειωμένη τιμή θα πωλείται και το Μάιο το πετρέλαιο κίνησης, καθώς με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται για ένα ακόμη μήνα η επιδότηση, η οποία, με τον ΦΠΑ, παραμένει στο ποσό των 15 λεπτών το λίτρο.

Τον εντοπισμό ακόμη ενός ομαδικού τάφου, με 900 σορούς, στην περιφέρεια του Κιέβου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης. “Εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από ρωσικά στρατεύματα” τόνισε. Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ότι περίπου 500ιες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.

Τη Δύση και ειδικότερα το ΝΑΤΟ κατηγορεί ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι στέκονται εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζει ότι “αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται πραγματικά να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, τότε θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν στάση και να σταματήσουν να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πολεμοφόδια”. Δηλώνει επίσης ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες και έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσία. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σημειώνει ότι η Μόσχα δεν θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, καθώς κάτι τέτοιο θα αύξανε τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου.

Το “εξαιρετικά θετικό κλίμα” ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, αποτύπωσε ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Κληθείς να απαντήσει για τις δυσκολότερες ημέρες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα, ανέφερε το καλοκαίρι του 2020, μία περίοδο που επικρατούσε ανησυχία στις ΗΠΑ για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τους κινδύνους για πιθανά ατυχήματα. “Πάντα ανησυχώ για πιθανά ατυχήματα”, σημείωσε.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του διαγωνισμού του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες πρότεινε η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη. Προτείνει επίσης την παραπομπή, για ηθική αυτουργία του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει η συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων Νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μέχρι την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς.

Από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. θα γίνεται αύριο και τη Δευτέρα η προμήθεια των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.700 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 34 ασθενείς, ενώ 244 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε δύο σημεία στην Αττική σήμερα, τα δωρεάν rapid tests από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Παπάγου, Αναστάσεως 90, και στο Αιγάλεω, στο Πνευματικό κέντρο Ιωάννης Ρίτσος, δίπλα στο Κολυμβητήριο.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα