back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και σε άλλα σημεία της Αττικής, τα συνδικάτα προχωρούν αύριο στοv εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ. Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, ΟΣΕ και προαστιακός δεν θε εκτελούν δρομολόγια, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωϊ , ενώ μισή ώρα αργότερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός. Επίσης ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά αεροπλάνα συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά της πολιορκημένης πόλης της Μαριούπολης, εστιάζοντας στη χαλυβουργία Azovstal όπου έχουν καταφύγει στρατεύματα και πολίτες.

Την ίδια ώρα Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας, η οποία οδεύει προς ένταξη στο ΝΑΤΟ υπό το φως του γεωπολιτικού σεισμού που έχει προκαλέσει η εισβολή στην Ουκρανία.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη σημαντική μείωση των λογαριασμών ρεύματος μέσα στο Μάιο πρόκειται να ανακοινώσει , ο πρωθυπουργός . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Real news επισημαίνει ότι « σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας, εξαντλώντας στα όρια τους τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Με ένα tweet γεμάτο αιχμές η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα εκφράζει την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ , χωρίς να τον κατονομάζει. Ο Τζέφρι Πάιατ ο οποίος το επόμενο διάστημα θα αποχωρήσει από την Αθήνα για αναλάβει υφυπουργός Ενέργειας στις ΗΠΑ, μίλησε τόσο στην Καθημερινή όσο και στην ΕΡΤ , εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Επιστροφή στην κανονικότητα, από αύριο 1η Μαΐου καθώς ξεκινάει η άρση των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία .

Από αύριο συγκεκριμένα, αίρεται η υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Τις μάσκες, εξακολουθούμε να τις φοράμε στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται, ωστόσο παραμένει η σύσταση για χρήση τους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 6.497 νέα κρούσματα κορωνοϊού . 35 είναι οι νέοι θάνατοι ενώ 239 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. .

Επίτιμη δημότης της Ηρωικής Πόλης Νάουσας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία βρίσκεται στη Νάουσα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ναουσαίων

Στην Αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες play out της σουπερ λίνγκ

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1

Βόλος – Ατρόμητος 1-1

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις, για αύριο στην Αττική οι οποίες στα βόρεια τις απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα