back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρώτη «μάχη αιωνίων» στους τελικούς της Volley League γυναικών

Διαβάστε επίσης

Από το «Μελίνα Μερκούρη» αρχίζει το απόγευμα (18:00) η σειρά των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τη Volley League γυναικών.

Οι δύο «αιώνιοι» συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού μετά από 7 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που βρέθηκαν να «μονομαχούν» για τη διεκδίκηση του τίτλου στο βόλεϊ γυναικών ήταν τη σεζόν 2014-2015.

Τότε, έχοντας ήδη αναμετρηθεί στον τελικό του Κυπέλλου (29/3/2015 στο Αγρίνιο, όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-0), οι ερυθρόλευκες πανηγύρισαν τον τρίτο σερί τίτλο τους επικρατώντας με 3-1 νίκες (3-0, 0-3, 3-2, 3-1).

«Ξεκινάει η σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και η διεκδίκηση του μεγαλύτερου στόχου της χρονιάς, που είναι το πρωτάθλημα! Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας και να μπούμε δυνατά, για να πάρουμε την πρώτη νίκη. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο, για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε το κόσμο στο πλευρό μας, να μας δώσει την ενέργεια του και την έξτρα δύναμη για αυτά τα δυνατά παιχνίδια», δήλωσε η αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Στέλλα Χριστοδούλου, η μία εκ των τριών αθλητριών του Ολυμπιακού που είχε αγωνιστεί και στους τελικούς προ επταετίας και συνεχίζουν στην ομάδα. (Κατερίνα Γιώτα, Αρέτα Κονόμη οι άλλες δύο)

«Το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκα στην φιέστα του πρωταθλήματος της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού και ειλικρινά ήταν απίστευτο όλο αυτό που έζησαν οι αθλητές. Θέλω κι εγώ λοιπόν να ζήσω κάτι ανάλογο όπως και όλες οι συμπαίκτριές μου και η αρχή γίνεται από το Σάββατο. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και είμαστε έτοιμες να δώσουμε το 1000% για να κερδίσουμε αυτό τον πρώτο τελικό. Δεν θα είναι εύκολη δουλειά για κανέναν μας αλλά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουμε», ήταν το σχόλιο της Πένυς Ρόγκα, που μαζί με την Ναταλία Μεταξά είναι οι δύο αθλήτριες που υπήρχαν και στο ρόστερ των «πράσινων» το 2015.

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, κυριολεκτικά πάνω στο… φίνις καθώς στην τελευταία αγωνιστική νίκησε την ΑΕΚ και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν, αλλά ο Ολυμπιακός έχοντας καλύτερο συντελεστή πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, πήρε το πλεονέκτημα της έδρας στα play off.

«Είναι μία πρόκληση για εμάς το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλη η σειρά των τελικών. Πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί, αλλά παράλληλα προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού Κάρλο Παρίζι και συμπλήρωσε: «Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να πιέσουμε με την ενέργεια μας, γιατί είναι το πρώτο ματς και πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, σίγουρα, όμως πρέπει να είμαστε πιεστικοί, να πάρουμε τον έλεγχο από το ξεκίνημα».

Οι «ερυθρόλευκες» στην προημιτελική φάση απέκλεισαν τη Λαμία με 2-0 νίκες, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε στους ημιτελικούς και τον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος στο μεγαλύτερο διάστημα, ωστόσο η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής τον έφερε στη 2η θέση, με τις πράσινες να έχουν κατακτήσει ήδη το Κύπελλο, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στη φάση των 16 τον Ολυμπιακό με νίκη στο κλειστό του Ρέντη.

«Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους στο πλευρό μας στα επόμενα ματς γιατί πάντα δίνουν δύναμη και ώθηση στην ομάδα», σχολίασε από την πλευρά του ο Μπράνκο Γκάιτς με τον Σέρβο τεχνικό των πράσινων να συμπληρώνει: «Εμείς έχουμε έναν δύσκολο πρώτο τελικό, αλλά αν παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε, έχουμε υπομονή και εκτελέσουμε το πλάνο μας θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να παλέψουμε γιατί στόχος μας είναι το πρωτάθλημα».

Volley League Γυναικών, 1ος τελικός

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

«Μ. Μερκούρη», 18:00, Oλυμπιακός ΣΦΠ – Παναθηναϊκός ΑΟ

Διαιτητές: Μυλωνάκης – Βουδούρης, Επόπτες: Τόλιος, Παπαγιαννόπουλος, Κατσιάρας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καπουράνη, Παρατηρητής Αγώνα: Γεωργουλέας, Παρατηρητής Διαιτησίας: Ράπτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα