back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα και άρση των μέτρων της πανδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας αίρεται η υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – ισχυρή σύσταση για χρήση τους και στους εξωτερικούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

4.701 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid 19 είναι 22 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 238

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί για την απομάκρυνση των αμάχων από την χαλυβουργεία του Αζοφστάλ στην Μαριούπολη. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία Ζαπορίζια, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίας Σαβιάνο Αμπρέου ξεκίνησε χθες και διεξάγεται σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αμάχων που απομακρύνονται και της οχηματοπομπής.

Μετά τη Σουηδία και η Δανία σήμερα κατήγγειλε παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος ανακοινώνοντας, διά του υπουργού της των Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ, ότι έχει κληθεί τη Δευτέρα για εξηγήσεις ο Ρώσος πρέσβης στη χώρα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε και φέτος με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε κάθε πόλη της χώρας . Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ. Έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Δεμένα παραμένουν τα πλοία. Με ματαιώσεις και τροποποιήσεις και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυξάνεται από σήμερα, 1 Μαΐου, ο κατώτατος μισθός. Με τη νέα αύξηση, που ισοδυναμεί με επιπλέον 50 ευρώ τον μήνα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 713 ευρώ από 663 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται σε 31,85 ευρώ από 29,62 ευρώ που ήταν από την 1η Ιανουαρίου 2022

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2022. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, για 5.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος θα είναι μειωμένος, για 900.000 θα μείνει στα ίδια επίπεδα και περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μικρές ή διπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν όπως εχει ανακοινωθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός Μαΐου. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 δόσεις.

Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην 6η Δημοτική κοινότητα, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες play off της σουπερ λίνγκ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα 3-2

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0 στο ημίχρονο

Στις εννέα : ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Φτωχότερο έγινε από σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού Ίβιτσα Όσιμ, σε ηλικία 81 ετών.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα