back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσει η Ουκρανία», διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση για την ασφαλή απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από τις εμπόλεμες περιοχές. Επίσης, αναφερόμενος στις καταστροφές από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε ότι το κόστος των ζημιών σε κατεστραμμένα σπίτια και υποδομές ξεπερνά τα 60 δισ. Δολάρια.

Ανά ομάδες βγαίνουν από την χαλυβουργία Azovstal δεκάδες άμαχοι, διασχίζοντας τη ρημαγμένη Μαριούπολη με κατεύθυνση τόσο εδάφη υπό ουκρανικό έλεγχο, όσο και ρωσοκρατούμενες περιοχές, στο πλαίσιο της εν εξελίξει επιχείρησης εκκένωσης με τη συνδρομή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και υπό το συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών

Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα και άρση των μέτρων της πανδημίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας αίρεται η υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – ισχυρή σύσταση για χρήση τους και στους εξωτερικούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνα με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ανοίγουν την Τρίτη τα σχολεία. Συγκεκριμένα δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο

4.701 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid 19 είναι 22 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 238

Με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα γιορτάστηκε η Εργατική πρωτομαγιά. Με αιτήματα για μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην Γαλλία , συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών και της αστυνομίας, στο περιθώριο της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι νεαροί προσπάθησαν να στήσουν ένα οδόφραγμα χρησιμοποιώντας πασσάλους και επιτέθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ ξέσπασαν και φωτιές.

Αυξάνεται από σήμερα, 1 Μαΐου, ο κατώτατος μισθός. Με τη νέα αύξηση, που ισοδυναμεί με επιπλέον 50 ευρώ τον μήνα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 713 ευρώ από 663 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται σε 31,85 ευρώ από 29,62 ευρώ που ήταν από την 1η Ιανουαρίου 2022

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2022. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, για 5.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος θα είναι μειωμένος, για 900.000 θα μείνει στα ίδια επίπεδα και περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν μικρές ή διπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα εκκαθαριστικά αναμένεται να αναρτηθούν όπως εχει ανακοινωθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός Μαΐου. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 δόσεις.

Η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην 6η Δημοτική κοινότητα, ήταν σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες play off της σουπερ λίνγκ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα 3-2

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Τζακ ποτ και πάλι στην αποψινή κλήρωση του τζόκερ. Τυχεροί αριθμοί 38,37,25,27,11 τζόκερ ο αριθμός 12

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα