back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρούσμα ηπατίτιδας σε βρέφος 14 μηνών στην Κρήτη

Διαβάστε επίσης

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νησί της Κρήτης σήμερα Κυριακή 1 Μαίου, έπειτα από πληροφορίες πως ένα αγοράκι 14 μηνών να πάσχει από ηπατίτιδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν πρόκειται για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr και έπειτα από επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να διασταυρωθεί αν σε κάποια Δημόσια ή Ιδιωτική Δομή του Ηρακλείου, καταγράφεται κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα, να υπάρξει, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και οι Διοικήτες των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι δεν τίθεται θέμα οξείας ηπατίτιδας.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο καταγράφονται και στην Κρήτη κρούσματα κοινής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Σύμφωνα τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα ορίζεται κάθε άτομο ηλικίας κάτω των 16 ετών που εμφανίζεται με τρανσαμινάσες ορού μεγαλύτερες των 500 IU/L (AST ή ALT), χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη από ιούς ηπατίτιδας (A, B, C, D, E) από την 1η Ιανουαρίου 2022.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα