back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις. Τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Λβιβ, όπου ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα τμήματα της πόλης να βυθιστούν στο σκοτάδι, ανέφερε στο Twitter ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβιι. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης «σφοδρή επίθεση» εναντίον του εργοστασίου Αζόφσταλ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τη Δύση να πάψει να προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία. Συνομιλώντας με τον Γάλλο πρόεδρο ζήτησε επίσης να ασκηθεί πίεση στο Κιέβο για να σταματήσει τις «φρικαλεότητες» στην Ουκρανία, με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών. Ο ίδιος τόνισε ακόμα στον Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Μόσχα εξακολουθεί να είναι έτοιμη για διάλογο με το Κίεβο.

Την ίδια ώρα, τα πτώματα 290 αμάχων ανασύρθηκαν στην πόλη Ιρπίν, έξω από το Κίεβο, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Μαρκούσιν.

Για έργο που με βάση τις διεθνείς συγκυρίες και «τη βίαιη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποκτά ακόμη σημαντικότερη διάσταση στον ενεργειακό χάρτη» για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το νέο τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη. “Η Ελλάδα πρωτοστατεί και έχει φροντίσει για τη δική της ενεργειακή επάρκεια, ενώ είναι πρόθυμη να συνδράμει κράτη, όπως η Βουλγαρία” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

“Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε όσα είχαμε δρομολογήσει” υπογράμμισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. “H επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού επισφραγίζει τον διορατικό και πατριωτικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής για την πατρίδα μας, καθώς εννιά χρόνια πριν ο Γιάννης Μανιάτης από τη θέση του Υπουργού Ενέργειας έθεσε τις βάσεις και εξασφάλισε την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου” αναφέρει σε ανακοινωσή της η Χαριλάου Τρικούπη. «Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακή πύλη όχι μόνο δεν προσφέρεται για “πανηγυρισμούς”, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους με την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους σφοδρούς οικονομικούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς», τονίζει το ΚΚΕ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας άσκησε από την Ηλεία ο Αλέξης Τσίπρας. “Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden-boys της ΔΕΗ”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Για ασύστολα ψεύδη και ανακύκλωση στερεοτύπων και αντιπολιτευτικών κλισέ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στα Εξάρχεια κατέληξε η πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο. Νωρίτερα οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, συλλογικότητες και ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραγματοπόιησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για τη δικαστική απόφαση, με την οποία απαλλάχθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί και καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που σκότωσαν τον ακτιβιστή.

4561 νέα κρούσματα, 39 θανάτους και 240 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, αναμένονται αύριο στην Αττική, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότατα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα