back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακό ιατρικό σεμινάριο για τα κανναβινοειδή

Διαβάστε επίσης

Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με την «Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή – ΕΙΕΚ» διοργανώνει το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, (12.00 – 15.30) ένα διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας σχετικά με τον ρόλο της Κανναβιδιόλης (CBD) και των ελασσόνων κανναβινοειδών (CBG, CBN, CBC) στην ιατρική επιστήμη και τις κλινικές εφαρμογές.

«Κανναβιδιόλη (CBD) και ελάσσονα Κανναβινοειδή: ο ρόλος τους στην Ιατρική Επιστήμη και την κλινική εφαρμογή»

Προσκεκλημένη ομιλήτρια η Καναδή ιατρός DANI GORDON, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του UK Medical Cannabis Clinicians Society, που θα παρουσιάσει μια εισήγηση με θέμα: «Cannabinoid Medicines: a Clinical Guide for Physicians» και θα ακολουθήσει ενότητα ερωτο-απαντήσεων με τους συμμετέχοντες.

Ο ιατρός Αίας Παπασταύρου, εκπρόσωπος της ΕΙΕΚ, θα παρουσιάσει μια εισήγηση για το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα και τα Ενδοκανναβινοειδή.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος και Αλκιβιάδης Γούναρης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα συνεργασίας ΑΣΠΙΔΑ 365 το οποίο στοχεύει στην μακροχρόνια χορήγηση ελαίων CBD/CBG, με ταυτόχρονη παρακολούθηση της πορείας των ασθενών σε συνεργασία με τους ιατρούς.

Η Dr Dani Gordon

Η Dr Dani Gordon, MD CCFP ABOIM ABIHM, είναι οικογενειακός ιατρός με ειδίκευση στην ολιστική ιατρική και τις θεραπείες με κανναβινοειδή φάρμακα. Η Δρ Gordon, απέκτησε το πτυχίο της ιατρικής από την Σχολή Ιατρικής Schulich, στο Λονδίνο του Οντάριο στον Καναδά, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Οικογενειακή Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, στο Βανκούβερ. Στην πορεία διαπιστεύθηκε ως American Board Certified in Integrative Medicine (ABOIM) από το American Board of Physician Specialties (ABPS). Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του UK Medical Cannabis Clinicians Society και Σύμβουλος Πολιτικής για την Ομάδα Μεταρρύθμισης της Πολιτικής των Ναρκωτικών των Συντηρητικών. H Δρ Gordon είναι επίσης μέλος της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής του οργανισμού Drug Science και συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή του American Journal of Endocannabinoid Medicine. Μιλάει διεθνώς για την ιατρική κάνναβη και την ολιστική ιατρική και εκπαίδευσε μερικούς από τους πρώτους εξειδικευμένους ιατρούς φαρμακευτικής κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο. H Δρ Gordon είναι μια κορυφαία εμπειρογνώμονας παγκοσμίως σε θέματα ιατρικής κάνναβης, ολιστικής ιατρικής και ανθεκτικότητας στο στρες, το πρώτο της βιβλίο, The CBD Bible, εκδόθηκε το 2019, ενώ το δεύτερο βιβλίο της, Resilience Medicine, αναμένεται στα τέλη του 2022.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιατροί και επαγγελματίες υγείας να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής έως τις 6 Μαΐου 2022. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται η προεγγραφή.

Σύνδεσμος εγγραφής / φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/3MnBmEW

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα