back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Επικρίσεις κατά του Σολτς για τη μη επίσκεψή του στο Κίεβο

Διαβάστε επίσης

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο Αντρίι Μέλνικ, επέκρινε την απόφαση του καγκελάριου της Γερμανίας, του Όλαφ Σολτς, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Κίεβο μέχρι νεοτέρας.

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και δύο μέλη της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, της Μπούντεσταγκ, σχεδιάζουν να επισκεφθούν την ουκρανική πρωτεύουσα για να εκφράσουν τη γερμανική υποστήριξη στη χώρα όπου η επίθεση της Ρωσίας συνεχίζεται.

Ωστόσο ο κ. Σολτς τόνισε στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες Δευτέρα ότι το γεγονός πως ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ανεπιθύμητος από το Κίεβο δεν επιτρέπει να κάνει το ταξίδι.

«Το να έχεις καταληφθεί από αγανάκτηση δεν ακούγεται και τόσο στάση πολιτικού ηγέτη», σχολίασε δηκτικά ο κ. Μέλνικ σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Μιλάμε για τον πιο βάρβαρο πόλεμο εξολόθρευσης από την εποχή της επίθεσης των ναζί στην Ουκρανία, όχι για νηπιαγωγείο», πρόσθεσε.

Κατά την οπτική του κ. Σολτς, δεν είναι αποδεκτό η χώρα του, που παρέχει στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, να μαθαίνει ότι ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να επισκεφθεί το Κίεβο.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Μέλνικ –αποφεύγοντας να αναφερθεί στον κ. Στάινμαϊερ– διαβεβαίωσε πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να θεωρεί ευπρόσδεκτο τον γερμανό καγκελάριο Σολτς στο Κίεβο.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ουκρανία «δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις, όσο για την υλοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αιτήματος της Μπούντεσταγκ για την παράδοση βαρέων όπλων γρήγορα και την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουν γίνει».

Ακόμη, ο πρεσβευτής επέκρινε το ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα αντιαεροπορικά Gepard που υποσχέθηκε να στείλει στη χώρα του η Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα