back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Μάντζος: Πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Πρόταση Νόμου για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή Ενέργειας θα καταθέσει τις επόμενες ώρες το ΚΙΝΑΛ, όπως προανήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84  ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου είπε χαρακτηριστικά: «Το ΚΙΝΑΛ τις επόμενες ώρες θα καταθέσει πρόταση νόμου αναφορικά με την υιοθέτηση του πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πρότασή μας είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχει κάνει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση που λένε πλαφόν στη χονδρική.  Εμείς λέμε πλαφόν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος».  
‘Όπως υπογράμμισε «επί της ουσίας  θα καταργεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής,  και όχι με ακτιβισμούς του τύπου δεν πληρώνω όπως είναι η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να πετάμε το μπαλάκι στις Βρυξέλλες για πλαφόν στην χονδρική τιμή που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα είναι πλαφόν στους λογαριασμούς και θα  διανέμεται το κόστος σε παίκτες της αγοράς με τους οποίους αρνείται να συγκρουστεί η κυβέρνηση».
Αναφερόμενος σχετικά με την προσυνεδριακή διαδικασία και το θέμα του ονόματος του Κινήματος ο κ. Μάντζος είπε πως «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πυρήνα του εγχειρήματος του ΚΙΝΑΛ, την σπονδυλική στήλη  και είναι ιστορικά δίκαιο να έχει και θα έχει περίοπτη θέση στην νέα ονομασία».
 
Τέλος ο κ Μάντζος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς είπε πως αν η κυβέρνηση δεν λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην ακρίβεια είναι πιθανόν τον ερχόμενο χειμώνα που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολος να επιχειρήσει να διαφύγει μέσω της πρόωρης κάλπης: «Είναι τυπική η απόσυρση των πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό ο οποίος σε καμία υπόσχεση και δέσμευση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα