back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφορικά με το σχέδιο για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Το νέο πακέτο μέτρων θα είναι οριζόντιο και στόχος είναι να στηριχθούν και όσοι καταναλώνουν από 300 κιλοβατώρες και πάνω. Οι υψηλοί λογαριασμοί του ηλεκτρικού αποτέλεσαν αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την αδράνεια της κυβέρνησης να πάρει έγκαιρα μέτρα εναντίον της ενεργειακής κρίσης στηλίτευσε ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ με αφορμή τις επικείμενες πρωθυπουργικές εξαγγελίες διερωτήθηκε αν οι κυβερνώντες βρήκαν ξαφνικά λεφτόδεντρα. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση, πως για να τελειώσει ο σημερινός εφιάλτης με τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος χρειάζεται πολιτική αλλαγή σημειώνοντας, πως μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ για να ξαναλειτουργήσει με κριτήριο το κοινωνικό όφελος.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της στα δικαστήρια.

Το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία θα καταργεί επί της ουσίας τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, και όχι όπως είπε με ακτιβισμούς του τύπου δεν πληρώνω όπως την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να πετάμε το μπαλάκι στις Βρυξέλλες για πλαφόν στην χονδρική τιμή που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πολιτική εκδήλωση με θέμα τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την πάλη του ΚΚΕ για την αποδέσμευση της χώρας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, στον Περισσό.

Νέα συνάντηση αύριο των αντιπροσώπων των 27 ευρωπαϊκών κρατών-μελών με βασικό θέμα το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, που θα περιλαμβάνεται στο έκτο πακέτο κυρώσεων, καθώς χώρες αντιδρούν στις προτάσεις που κατέθεσε η Κομισιόν. Σύμφωνα με την πρόταση, Ουγγαρία και Σλοβακία θα λάμβαναν παράταση έως το τέλος του 2023. Ωστόσο, φαίνεται ότι και άλλες χώρες, όπως η Τσεχία και η Βουλγαρία εξέφρασαν επιφυλάξεις. Ο Τσέχος πρωθυπουργός, μάλιστα, ζήτησε την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου και για τη χώρα του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η Σόφια θα πρέπει να εξαιρεθεί, εάν συμβεί το ίδιο για Ουγγαρία και Σλοβακία. Αύριο επίσης η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των μελών του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία θα συζητήσει εντός της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος με τα μέλη της G7. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε διαρκείς συνομιλίες με τους εταίρους τους για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Εν τω μεταξύ, τα επιτόκιά της κατά 50 μονάδες βάσης αύξησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Θα αυξηθούν στο 0,75% με 1%, ενώ είναι η δεύτερη αύξηση φέτος και η μεγαλύτερη των τελευταίων 22 ετών.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα νέα lockdown στην Κίνα να απειλούν να διατηρήσουν τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις.

Στο μέτωπο του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου Αζόφσταλ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται εντός του χώρου του αχανούς εργοστασίου, όπου σύμφωνα με τις αρχές περίπου 200 άμαχοι και περισσότερα από 30 παιδιά εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι.

Αναδρομικά σε βάθος πενταετίας που κυμαίνονται από 40.000 έως 60.000 ευρώ έκαστος, θα λάβουν οι γιατροί του ΕΣΥ, μετά τη σημαντική απόφαση που εξέδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν με βάση τον επίμαχο μνημονιακό νόμο του 2012.

8675 νέα κρούσματα, 32 θανάτους και 231έναν διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σουπερλίγκα και εξασφάλισε το 47ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα