back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Συμμαχία Μελανσόν – Σοσιαλιστών για τις βουλευτικές εκλογές

Διαβάστε επίσης

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για το σχηματισμό μιας συμμαχίας για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στο ραδιοσταθμό Franceinfo το στέλεχος του LFI Αντριέν Κατενάνς.

«Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν και μπορούμε να το πράξουμε με μια κυβερνητική πλειοψηφία για ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Κατενάνς.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε από διαπραγματευτές, εξακολουθεί να πρέπει να εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το LFI είχε συνάψει νωρίτερα παρόμοιες συμφωνίες με τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο υπό την ηγεσία του ηγέτη του LFI Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Μελανσόν έχει δηλώσει πως θέλει να είναι πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση και ελπίζει να μην επιτρέψει στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επανεξελέγη πρόσφατα, να αποκτήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιουνίου και να εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματός του που είναι υπέρ των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα