back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα ζητήσει ο Μπάιντεν από τη G7

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου από τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία ενέτεινε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της Λευκορωσία ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ: Σε διαρκείς συνομιλίες με τους εταίρους μας για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε διαρκείς συνομιλίες με τους εταίρους τους για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και ενδέχεται να λάβουν «πρόσθετα μέτρα» για να πιέσουν τη Μόσχα να σταματήσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Μιλώντας σε συνέδριο της Wall Street Journal, η Γέλεν απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να πει ότι επιπρόσθετα μέτρα είναι πιθανά «αν η Ρωσία συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Η Ρωσία χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» την εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική οικονομία, η Τζάνετ Γέλεν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να είναι «επιδέξια» αλλά «και τυχερή» προκειμένου να την οδηγήσει σε μια… ομαλή προσγείωση, καθώς η Fed προσπαθεί να τιθασεύσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο ο πληθωρισμός – που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών – αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και είναι καθήκον της Fed να τον μειώσει.

Οι δηλώσεις της Γέλεν έγιναν λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση της Fed για την αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα