back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι ευρωπαϊκοί λαοί θα πληρώσουν τη “νύφη”

Διαβάστε επίσης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ είχαν δώσει… δείγματα γραφής από το παρελθόν, κατεβάζοντας κι άλλο το ποιοτικό επίπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Ο Όλαφ Σολτς δεν πείθει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαδοχής της Άνγκελα Μέρκελ. Δεν μπορεί να ηγηθεί της Γερμανίας. Δεν μπορεί να ηγηθεί της Ενωμένης Ευρώπης. Και η ήπειρός μας, μετατρέπεται, πολιτικά, σε… άβουλο συμπλήρωμα των Ηνωμένων Π0λιτειών.

Το πρόβλημα είναι ότι, το κόστος των επιλογών κατά της Ρωσίας, δεν το υφίσταται ο αμερικανικός λαός. Το υφίστανται οι ευρωπαϊκοί λαοί. Η απόφαση για περαιτέρω ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις στο μέτωπο της ακρίβειας. Το παραδέχτηκε και η γερμανική κυβέρνηση. Μας περιμένουν τα… χειρότερα, σε επίπεδο τιμών καυσίμων.

Δραματικές καταστάσεις ωστόσο διαμορφώνονται και σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας. Τους επόμενους μήνες, οι ευρωπαϊκοί λαοί θα χρειαστεί να δείξουν… αυτοσυγκράτηση, καθώς τα προϊόντα δεν θα επαρκούν και όλους. Ούτε τα τρόφιμα…

Ο επίλογος αυτού του δράματος οδηγεί σε… Μνημόνια για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Και για την Ελλάδα, προφανώς. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς σοβαρά ότι, η Ευρώπη που λειτουργεί με… χρονοκαθυστέρηση, θα δείξει ανοχή για τις υπερβάσεις δαπανών και προϋπολογισμών από τις εθνικές κυβερνήσεις. Και δεν θα απαιτήσει μέτρα λιτότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα