back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΞ: Kαταδικαστέα η συμπεριφορά της Τουρκίας – Το θέμα θα θέσει ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα, όπως έχουμε τονίσει σε όλους τους συνομιλητές μας, εναρμονίζεται και εφαρμόζει όλες τις κυρώσεις που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις οποίες συναποφασίζει φυσικά και η χώρα μας πλήρως με ό,τι κόστος μπορεί να προκαλούν και για εμάς» σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ερωτηθείς σχετικά με το νέο πακέτο κυρώσεων που αναμένεται να προτείνει η Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας.

«Θα ήταν ευχής έργον αν και άλλες χώρες που λένε ότι θέλουν να έχουν ευρωπαϊκή προοπτική εναρμονιζόταν με τις αποφάσεις της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά σε ένα έμμεσο μήνυμα προς τη Τουρκία που δεν έχει ακόμα αποφασίσει να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου την περασμένη εβδομάδα από τουρκικά μαχητικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι δεν έμειναν αναπάντητα καθώς επιδόθηκαν δύο συνεχή διαβήματα προς τον Τούρκο πρέσβη, στην Αθήνα ενώ ενημερώθηκαν οι εταίροι μας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε..

«Αυτό που ζητάμε είναι σεβασμό στους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής μας κυριαρχίας» είπε ο κ. Παπαϊωάννου, «κάτι που ζητάνε άλλωστε όλα τα κράτη» ενώ χαρακτήρισε καταδικαστέα τη συμπεριφορά της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα.

Στην τακτική ενημέρωση προς τους διπλωματικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι το ζήτημα της αύξησης της έντασης στο Αιγαίο θα τεθεί αυτονόητα στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται και από τον κ. Δένδια, στην Ουάσιγκτον, τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα