back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Aναδρομική επιστροφή για τους μήνες Δεκέμβριο – Μάιο έως 600 ευρώ για όλους τους πολίτες με ετήσιο εισόδημα μέχρι και 45.000 ευρώ, λόγω των υπέρογκων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh. Ενώ, επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ότι η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις δρομολογεί από τον Ιούλιο ένα σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος στη χώρα. Ανακοίνωσε επίσης, ότι τις  επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή».

Αύριο στις 8 και μισή το πρωί τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτό που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys».

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, που ανακουφίζει άμεσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τους υπέρογκους λογαριασμούς και επιμερίζει το κόστος σε όλους τους συντελεστές της αγοράς, επανέλαβε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Τα νέα κυβερνητικά μέτρα ουσιαστικά μετατρέπουν τους τερατώδεις λογαριασμούς σε νέους πρόσθετους φόρους και περικοπές για το λαό, αφού η όποια ελάφρυνση θα πληρωθεί απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, σχολίασε το ΚΚΕ.

Καθ’ οδόν για το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη είναι νέα αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, προκειμένου να απομακρύνει τους 200 αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι για εβδομάδες. Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε, ότι οι μάχες στο αχανές χαλυβουργείο συνεχίζονται κατηγορώντας τη Ρωσία, ότι θέλει να εξολοθρεύσει τους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης, αν και ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσε, ότι προχωρά σε μονομερή κατάπαυση του πυρός από το πρωί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνομίλησε  με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, προκειμένου, όπως είπε ο Ναφτάλι Μπένετ να του ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ, τόνισε, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει ασφαλές πέρασμα για τους αμάχους που βρίσκονται στο Azovstal, προσθέτοντας, ότι οι Ουκρανοί μαχητές πρέπει να παραδοθούν.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα επισκεφθεί την Ουκρανία σύντομα, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, καθώς οι δύο χώρες γεφύρωσαν το χάσμα τους  μετά την άρνηση του Κιέβου να δεχθεί τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Πρόσθεσε, ότι οι δύο πρόεδροι Ζελένσκι και Σταϊνμάγερ συνομίλησαν νωρίτερα με την επικοινωνία τους να χαρακτηρίζεται καλή. 

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμανουέλ Μακρόν.

5191 νέα κρούσματα, 30 θανάτους και 224 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τους χρυσούς παραολυμπιονίκες στο μπότσια, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Άννα Ντέντα και τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Περιστερίου και δημοτικό σύμβουλο, Μπάμπη Δούναβη.

Ρέιντζερς-Λειψία 2-0,  Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γουέστ Χαμ 1-0 στο ημίχρονο των αγώνων ρεβάνς για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης Μαρσέιγ-Φέγενορντ 0-0 και Ρόμα-Λέστερ 1-0 στο ημίχρονο των αγώνων ρεβάνς για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο στις 9 το βράδυ τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα