back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Κάλεσμα ανθρωπιάς για την Ουκρανία, στον ΚΥΑΔΑ

Διαβάστε επίσης

Αγάπη και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία συνεχίζουν να δείχνουν εκατοντάδες πολίτες που βοηθούν στην προσωρινή τους στέγαση και στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών.

Ο Δήμος Αθηναίων κινητοποιήθηκε με ουσιαστικό τρόπο από την πρώτη στιγμή και το κάλεσμά του βρήκε θερμή ανταπόκριση. Σε μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθητοποίησης, μετέχει ενεργά στη δράση ανθρωπιστικής βοήθειας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε για την Ουκρανία».

Η Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) κι εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα προσφύγων και μεταναστών, μιλά στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για την αλυσίδα ανθρωπιάς που δημιούργησαν η Περιφέρεια Αττικής, το Όλοι Μαζί Μπορούμε και 50 Δήμοι της Αττικής, με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό.
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις στη χώρα μας βρίσκονται τουλάχιστον 25.000 Ουκρανοί που χρειάζονται βοήθεια.

«Η δράση πραγματοποιείται σήμερα στον ΚΥΑΔΑ. Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει έως τις 6 το απόγευμα, στις εισόδους του Κέντρου από Πειραιώς 35 ή Σοφοκλέους 36, όπως και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, ακριβώς απέναντι από τον Σταθμό Αττικής, στην οδό Δομοκού 2.

Είδη πολύτιμα για τους ανθρώπους αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους είναι: φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, υπνόσακοι, κλινοσκεπάσματα, παιδικές τροφές, είδη ατομικής υγιεινής, αλλά και τυποποιημένα, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Ακόμη, είδη κουζίνας όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, κατσαρόλες, φούρνοι μικροκυμάτων, μικρά φουρνάκια, αλλά και ρούχα σε καλή κατάσταση».

Για τη μεταφορά τους θα χρησιμοποιηθούν φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής που διατέθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό στους 52 Δήμους οι οποίοι μετέχουν στη δράση.

«Ενδεικτό της ανταπόκρισης του κόσμου ήταν ότι στην προηγούμενη πρωτοβουλία χρειάστηκαν 8 μεγάλα φορτηγά με διπλά δρομολόγια για το καθένα. Ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και σήμερα» επισημαίνει η Μελίνα Δασκαλάκη ανανεώνοντας το κάλεσμα ανθρωπιάς για την Ουκρανία.

Ακόμα όμως και όσους δεν προλάβουν να ανταποκριθούν εγκαίρως, υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του ΚΥΑΔΑ στους αριθμούς 210.5246515 και 210. 5246516, ώστε να παραλάβουν την προσφορά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα