back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου συναντήθηκε ο Ν. Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Μπέτελ έφτασε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ’.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Μπέτελ στο πλαίσιο της οποίας έγινε παρασημοφόρηση του πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, ενώ έγινε και ανταλλαγή δώρων.

Παραδίδοντας το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η παρασημοφόρηση συμβολίζει την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για τη φιλία που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός, αλλά αναγνωρίζει και την ηγετική ικανότητά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέτελ παρασημοφόρησε τον κ. Αναστασιάδη με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Στέμματος Δρυς (Oak Crown) για την εμπιστοσύνη και τη φιλία μεταξύ των δύο κρατών, όπως είπε, αλλά και των ιδίων προσωπικά, σημειώνοντας ότι με τον Πρόεδρο της Κύπρου συνεργάζονται εποικοδομητικά από το 2013 για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και επιδιώξεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα