back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Αφιερώνουμε τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης στον λαό της Ουκρανίας». Αυτό ήταν το μήνυμα των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, οι οποίοι φορώντας κονκάρδες στα ουκρανικά χρώματα συμμετείχαν σε βίντεο για την 9η Μαΐου, το οποίο ανάρτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανάμεσά τους ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος της ΕΕ, Πρέσβης Ιωάννης Βράιλας.

«Αυτή είναι η 72η ημέρα πολέμου και δεν μπορούμε να δούμε το τέλος του ακόμα και δεν μπορούμε να διακρίνουμε καμία προθυμία της ρωσικής πλευράς να τον τερματίσει», είπε στο πλαίσιο εκδήλωσης του βρετανικού think tank διεθνών σχέσεων Chatham House ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εκτίμησε, πως η Ρωσία πιστεύει, ότι μπορεί να αποφύγει τις διώξεις για εγκλήματα πολέμου, επειδή επισείει την πυρηνική απειλή.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο κύριος Ζελένσκι δήλωσε, ότι θα αποδεχθεί μία ειρηνευτική συμφωνία, βάσει της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις θα επιστρέψουν στις θέσεις, στις οποίες βρίσκονταν στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν την έναρξη του πολέμου. Ο ουκρανός πρόεδρος δεν έκανε αναφορά στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Τηλεδιάσκεψη των μελών της G7 με τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου πραγματοποιείται την Κυριακή, ενώ την ίδια ημέρα ο Όλαφ Σολτς θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα. Την Δευτέρα 9 Μαΐου Ημέρας της Νίκης, κάλεσε ο ουκρανός πρόεδρος τον καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γερμανίας στο Κίεβο.

«Μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή της στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Ζάιτσεφ δήλωσε, ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 41 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 28 στρατιωτών, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται η εξεύρεση κοινής λύσης της Επιτροπής των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ για το 6ο πακέτο των κυρώσεων κατά της Μόσχας, που θα περιλαμβάνει σταδιακή απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και των πετρελαιοειδών προϊόντων από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επισήμανε, ότι η χώρα του δεν μπορεί να υποστηρίξει το νέο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, επειδή θα «ρίξουν μια ατομική βόμβα» στην ουγγρική οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ από 16 έως 18 Μάϊου, ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό απόψε στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, πριν από την εναρκτήρια ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι προγραμματισμένη στις 8 παρά 15.

Τέσσερις παρεμβάσεις για την ενέργεια και την ελάφρυνση των καταναλωτών συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

Οι καταναλωτές θα αρχίζουν να βλέπουν χρήματα στον λογαριασμό τους από το τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου, εκτίμησε, μέσω του Αθήνα 9,84, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τροπολογία, με την οποία εισηγείται την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ειδικού τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων, καθώς και του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Θετικές, αλλά και με επιφυλάξεις οι αντιδράσεις της αγοράς.

33 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 211 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 5599 τα νέα κρούσματα.

Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά, στην Καβάλα, με θύμα μία 43χρονη και καθ’ ομολογία δράστη τον 55χρονο σύζυγό της, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο της περιοχής ύστερα από φερόμενη απόπειρα αυτοκτονίας. Ο δράστης στραγγάλισε τη γυναίκα με τα ίδια του τα χέρια μέσα στο φαρμακείο της, και ύστερα κάλεσε την αστυνομία.

Aύριο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται αύριο το πρωί στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα