back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

“Δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, επισημαίνοντας, ότι “η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει πλέον όχι ως παραταξιακός στόχος, αλλά ως αντικειμενική αναγκαιότητα”. Ο κ. Μητσοτάκης προέβαλε το τρίπτυχο “σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια”, υπεραμύνθηκε του προοδευτικού χαρακτήρα της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε, ότι “η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει την νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης” προσθέτοντας, ότι “έχουμε το θάρρος να διορθώνουμε αυτή την αδικία”. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μία κεντροδεξιά παράταξη εφαρμόζει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην ιστορία του τόπου. ;Oπως είπε ο Πρωθυπουργός ”παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια όσα έχει δεσμευθεί ενώ επανέλαβε, ότι το νέο δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση και επισήμανε, ότι “πυξίδα μας είναι η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια. Είμαι υπερήφανος για όσα πετύχαμε μαζί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Μέσα από την κοινή συνεργασία, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τρεις αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετακινούνται εκτάκτως με απόφαση του νέου Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και τον επικεφαλής του Τμήματος Εκβιαστών. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών είχε ασχοληθεί με τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά και με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Πηγές του Αρχηγείου ανέφεραν, ότι οι μετακινήσεις γίνονται για “υπηρεσιακούς λόγους”.

33 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 211 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 5599 τα νέα κρούσματα.

Προειδοποίηση προς τη Δύση για την «Ημέρα της Κρίσης» αναμένεται να στείλει τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, για τους εορτασμούς της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Αφιερώνουμε τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης στον λαό της Ουκρανίας». Αυτό ήταν το μήνυμα των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, οι οποίοι φορώντας κονκάρδες στα ουκρανικά χρώματα συμμετείχαν σε βίντεο για την 9η Μαΐου, το οποίο ανάρτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανάμεσά τους ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος της ΕΕ, Πρέσβης Ιωάννης Βράιλας.

Τηλεδιάσκεψη των μελών της G7 με τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ενώ τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο μέτωπο του πολέμου, 50 πολίτες, αναμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν σήμερα από το χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. Η ίδια κατηγόρησε την Ρωσία, ότι παραβιάζει συνεχώς μια τοπική εκεχειρία. «Ως εκ τούτου, η εκκένωση ήταν εξαιρετικά αργή, αύριο το πρωί θα συνεχίσουμε την επιχείρηση», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο, μέχρι στιγμής, απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που συγκλόνισε το ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας, σύμφωνα με το CNN. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης, αν και ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, και να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Ξεκινά έπειτα από είκοσι ένα χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Αύριο στις 8.30 το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων για το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς που θα πραγματοποιηθεί μετά από 21 χρόνια στις 19 Ιουνίου.

Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά στην Καβάλα, με θύμα μία 43χρονη και καθ’ ομολογία δράστη τον 55χρονο σύζυγό της, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο της περιοχής ύστερα από φερόμενη απόπειρα αυτοκτονίας. Ο δράστης στραγγάλισε τη γυναίκα με τα ίδια του τα χέρια μέσα στο φαρμακείο της, και ύστερα κάλεσε την αστυνομία.

Αύριο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται αύριο το πρωί στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα